Successos

Controlat l’incendi en una empresa de residus a la Zona Franca

21 dotacions de Bombers han treballen per apagar el foc, que no ha provocat ferits

Els Bombers de Barcelona han donat per controlat cap a les dues del migdia l’incendi que de bon matí cremava en una empresa de gestió de residus a la Zona Franca de Barcelona.

L’avís del foc, segueix informant l’agència ACN, s’ha rebut a les 06.20 a les instal·lacions de l’Ecoparc de Barcelona, al número 26 del carrer A. Les flames afecten l’interior de la planta de reciclatge i provoquen una gran columna de fum negre visible des de la capital catalana i diferents punts de l’àrea metropolitana.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, en l’incendi hi han treballat fins a 21 dotacions dels Bombers de Barcelona, amb l’ajuda de diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i policia portuària. No consten ferits ni afectació als vols de l’aeroport de Barcelona.

Per la seva banda, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha precisat que l’incendi afecta l’Ecoparc 1 de la Zona Franca, una de les plantes de tractament de residus de l’AMB, i que encara no es pot donar per controlat. L’origen del foc s’està investigant i es desconeixen les causes. L’AMB ha desviat el tractament de residus als Ecoparcs 2 i 4, de tal manera que no està afectant la prestació del servei. L’Ecoparc 1 té una plantilla de 124 persones i s’hi tracta fracció orgànica recollida selectivament: FORM- (contenidor marró) i fracció resta (contenidor gris).

El cap d’unitat dels Bombers de Barcelona, Víctor Molinet, ha explicat que la prioritat ha estat que les flames no s’estenguessin a d’altres punts del recinte i ha assegurat que la gran columna de fum no estava provocada per productes tòxics.

“Tot i això, hem donat l’ordre de confinament de les naus properes per precaució”, ha puntualitzat Molinet, que ha apuntat que encara queden “focus puntuals”, sobretot a la zona de la coberta. “Hi ha material aïllant que crema i l’anem frenant amb l’ajuda de tres autoescales. Hi haurem de treballar unes hores fins a poder-ho donar per extingit”, ha comentat el cap d’unitat dels Bombers de Barcelona. “L’estructura d’una nau ha col·lapsat en dos punts puntuals i la resta sembla que ha aguantat bé. Però caldrà veure com ha quedat el recinte quan el foc s’apagui del tot”, ha conclòs Molinet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia