Successos

SUCCESSOS

Absolt l’acusat que s’enfrontava a 9 anys de presó per abusar de la filla a l’Escala

L’Audiència de Girona ha absolt l’acusat que s’enfrontava a 9 anys de presó per abusar sexualment de la filla de 4 anys i haver-li fet mirar vídeos sexual quan convivien en un domicili de l’Escala, informació que recull l’Agència Catalana de Notícies. La fiscalia i l’acusació particular situaven els presumptes tocaments entre gener i juliol del 2017.

La sentència de la secció tercera conclou que no hi ha cap prova que corrobori el relat de la menor: “Amb això no volem dir que hagi mentit, sinó que la seva declaració no ha assolit els nivells suficients de corroboració externa ni de consistència interna per considera-la fiable i poder enervar la presumpció d’innocència”. La sentència recull una condemna prèvia del processat per amenaçar amb calar foc a la nena i a la seva mare.

La fiscalia sol·licitava 8 anys de presó per al pare: 6 per un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys i 2 per fer-li veure a la nena contingut sexual. L’acusació particular elevava la petició a 9 anys de presó. La defensa demanava l’absolució. La sentència de la secció tercera de l’Audiència, de la que ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez Souto, absol l’acusat: “No ha quedat acreditat que l’acusat, en el període comprès entre gener i juny del 2017, li mostrés a la seva filla vídeos de contingut sexual ni tampoc que li digués que li toqués o li fes petons al penis ni que li intentés tocar la vulva”.

La sentència assenyala que l’única “prova directa” de les acusacions és el relat de la menor, que tenia 4 anys en el moment dels fets. El tribunal exposa que “resulta difícil pensar que una nena tan petita” volgués perjudicar el seu pare atribuint-li conductes de caràcter sexual. En aquest cas, però, la sala remarca que “no pot obviar-se” que tant la petita com la seva mare “van ser víctimes d’un intent d’homicidi per part de l’acusat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia