Successos

JUDICIAL

El fiscal demana 25 anys de presó per a l’acusat de matar la mare a ganivetades a Ripoll

L’acusació sosté que va atacar la víctima amb dos punyals per “allargar de manera conscient la seva agonia”

El fiscal demana 25 anys de presó per a l’acusat de matar la mare a ganivetades a Ripoll el 31 d’octubre del 2021. L’acusa d’assassinat i tinença d’armes prohibides. L’escrit de conclusions provisionals recull, segons informa l’Agència Catalana de Notícies, que el jove, que aleshores tenia 19 anys, va atacar “bruscament” la mare quan va entrar a la seva habitació cap a les nou del matí i li va recriminar que hagués fet un festa al pis la nit abans. Segons el fiscal, el processat va agafar una navalla automàtica i la va apunyalar a la zona del cap i del coll. La dona va intentar sortir del pis per demanar ajuda però, quan ja estava a la porta, la va “rematar” fent servir un altre ganivet. El fiscal sosté que l’acusat “va allargar de manera conscient l’agonia de la seva mare”.

L’escrit d’acusació del fiscal Enrique Barata exposa que la mare va arribar al pis de l’avinguda del Ripollès cap a les nou del matí del 31 d’octubre del 2021. Era el domicili familiar on convivia amb el seu fill, que llavors tenia 19 anys.

Un cop a dins de l’habitatge, va veure que hi havia “desordre” i rastres d’haver-hi hagut un festa la nit abans. Per això, va anar fins a l’habitació del seu fill per recriminar-li la seva actitud. “L’acusat, en ser despertat per la seva mare, es va aixecar bruscament i, amb intenció de matar-la, va agafar una navalla automàtica i la va apunyalar a la zona del cap i del coll”, exposa el fiscal. Segons l’acusació pública, aquestes primeres ferides van causar un “dolor intens” a la víctima, que “amb terror per l’atac del seu fill, va començar a cridar i a demanar auxili”.

La dona, en aquell moment ja “debilitada”, va caminar pel passadís en direcció a la porta per intentar sortir del pis i demanar ajuda. El fiscal apunta que el fill la va perseguir pel passadís i la va continuar agredint, causant-li fins a dotze ferides. La virulència de l’atac va fer que la navalla es trenqués.

Per això, l’acusat va tornar “ràpidament” a la seva habitació i va agafar un “ganivet de combat de doble fulla”. Quan la mare ja havia arribat a la porta i havia aconseguit obrir-la per intentar sortir al replà, el seu fill li va assestar una darrera ganivetada al coll, seccionant-li la jugular. El fiscal Enrique Barata indica que aquesta punyalada va provocar un sagnat “abundant”. La víctima va perdre la consciència i va morir “instants després”.

El fiscal sosté que el presumpte matricida va causar “dolors innecessaris” a la seva mare amb la intenció de “fer-la patir abans de morir” i provocar-li una “agonia” fins que li va assestar la darrera ganivetada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia