Successos

El quadern negre

Tura Soler

El cas del mort aparegut al mig del carrer a Lloret

Els Mossos conclouen que es va suïcidar, però falta confirmar si és l’home serbi que figura al passaport que duia

Estrany cas el d’un home trobat mort al mig del carrer a Lloret de Mar. El cos es va descobrir el dilluns 18 de desembre passat, a quarts de deu del vespre, quan una conductora va veure un home estirat a la confluència entre el carrer de Pau Casals i el carrer de Marina, molt a prop d’on hi ha l’hotel Alexis, que ara està en desús. La testimoni va alertar els serveis d’emergència, que van anar cap al lloc però res van poder fer per la víctima. L’home era mort i amb evidències que havia estat víctima d’una mort violenta, pels traumatismes que presentava. Mentre el cos era traslladat a l’Institut de Medicina Legal perquè se li fes l’autòpsia, al lloc de la troballa la policia local i els Mossos començaven les investigacions per intentar aclarir la identitat de l’home i les circumstàncies de la mort. El mort duia un passaport que l’identificava com a Dusko Panic, ciutadà serbi de 46 anys originari de Vukovar (Croàcia). Els agents de la policia local es van encarregar d’investigar si era possible que l’home hagués estat atropellat per un vehicle que l’hagués abandonat. Una possibilitat que, estudiat l’escenari, de seguida es va descartar. Per tant, en no ser un tema relacionat amb el trànsit, la policia local ja es va apartar del cas, que va quedar en mans dels Mossos, que van mirar de trobar possibles testimonis i van preguntar als veïns per si algú coneixia l’home mort, que no constava com a resident en cap habitatge. Descartat l’atropellament, la investigació es va centrar en la hipòtesi que l’home s’hagués precipitat des d’algun dels edificis de la zona, com ara l’hotel Alexis, des d’algun pis elevat, ateses les ferides i les conseqüències mortals. Transcorreguts deu dies, els Mossos han conclòs que tenen proves que demostren que l’home es va precipitar i que la causa de la mort va ser el suïcidi. Per aquesta banda, cas tancat. Però, en canvi, el que no tenen confirmat és que l’home mort sigui la persona que indica el passaport, ja que ningú el coneixia i no constava registrat com a tal oficialment enlloc. Per això, s’han agafat les empremtes dactilars i s’han enviat al seu país per confirmar la identitat de l’home. Mentre es fan els tràmits, el cos continua al dipòsit de cadàvers.

El xinès misteriós

També continua sense identificar encara el cadàver d’un ciutadà xinès que va morir de manera sobtada el 15 d’agost passat a Olot. L’home acabava d’arribar de la Xina via Madrid i va morir de manera sobtada en un habitatge on convivien nombrosos ciutadans xinesos. L’autòpsia va concloure que l’home tenia patologies que podien haver desencadenat la mort sobtada. Però la documentació que duia i les fotos no lligaven amb el rostre de l’home que va arribar a la sala d’autòpsies. La documentació era autèntica però no hi corresponia. Per què i qui és en realitat el mort encara no se sap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia