Successos

ALEMANYA

Tres-centes persones, detingudes a Berlín en incidents per Cap d’Any

Unes 300 persones van ser detingudes ahir a la nit a la ciutat de Berlín durant incidents registrats a les celebracions de Cap d’Any. Segons fonts policials, 15 agents van resultar ferits. La majoria van ser detingudes per violar la Llei d’explosius. A la resta del país van morir almenys dos joves de 18 anys a causa de lesions causades per focs artificials.

A Berlín es va dur a terme l’operatiu policial més gran de la seva història, amb gairebé 5.000 agents de servei per evitar disturbis i incidents similars als de l’any passat. 3.500 policies de diversos estats federals van patrullar els carrers, especialment Neukölln, Mitte i Schöneberg. També hi havia 1.000 agents a les comissaries i 500 a les estacions de tren. A més, van treballar 1.500 bombers a Berlín durant tota la nit.

A tota la capital hi havia diverses zones de prohibició de petards, però malgrat això hi va haver diversos incidents, com a l’Alexanderplatz, on unes 500 persones es van llançar mútuament petards i coets. Un grup de 200 persones van llançar pirotècnia a la policia. Mentrestant, unes 65.000 persones van celebrar pacíficament la tradicional festa de Cap d’Any a la Porta de Brandenburg.

L’any passat es van produir disturbis i atacs contra agents de policia i socorristes a tot el país, especialment a la capital. Aquest any, en el context de la guerra a Gaza, les autoritats van prohibir una manifestació en favor de Palestina la vigília de Cap d’Any. Tot i així, diumenge a la tarda unes 2.000 persones van participar en una manifestació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia