Successos

estats units

La jutgessa del cas Epstein revela documents amb els noms vinculats al magnat

La magistrada aixeca el secret de sumari

En els papers apareixen personalitats com Bill Clinton o el príncep Andreu d’Anglaterra

La jutgessa del Tribunal del Districte Sud de Nova York, Loretta Preska, ha començat aquest dijous a desclassificar els documents relacionats amb l’anomenat cas Epstein, el multimilionari condemnat per pedofília i tràfic de menors que es va llevar la vida el 2019 a la cel·la d’una presó de màxima seguretat de Manhattan, on esperava un judici per tràfic sexual.

En les gairebé mil planes de documentació publicades hi apareixen uns 150 noms entre ells rellevants personalitats com ara Andreu d’Anglaterra i els expresidents dels Estats Units Bill Clinton i Donald Trump, informa l’agència Efe. Els documents formen part dels arxius d’una denúncia de Virgínia Giuffre, una de les demandants d’Epstein, contra Ghislaine Maxwell, l’exparella i sòcia del financer que actualment compleix una pena de 20 anys de presó per delictes comesos juntament amb el multimilionari. En la documentació també surt el nom del cantant Michael Jackson i el del mag David Copperfield, entre altres.

Cal aclarir, que el fet que el seu nom aparegui en aquests documents no significa que hagin comès cap delicte, ni que estiguin acusades. I és que en alguns casos es tracta de noms que van sortir durant la instrucció del cas, en correus electrònics i interrogatoris a testimonis o víctimes del magnat i que fins ara s’havien tractat de manera anònima com és el cas de Bill Clinton, el nom del qual estava amagat sota la identitat ‘John Doe 36’. El nom de l’expresident nord-americà apareix citat cinquanta cops. La desclassificació d’aquests documents, ha permès saber, segons el testimoni de Johanna Sjoberg, una altra de les demandants, que Epstein una vegada li va dir que a Clinton “li agradaven joves”, informen mitjans locals. Els arxius inclouen el testimoni de Maxwell, que confirma que Clinton va viatjar en el jet privat d’Epstein. Clinton va usar l’avió del magnat en viatges humanitaris a l’Àfrica a principi de la dècada del 2000 i en el seu moment va lloar a Epstein com a filantrop compromès, tot i que va dir que més tard va tallar els vincles amb ell.

Johanna Sjoberg també cita el nom de Trump. En aquest cas per assegurar que mai va tenir relacions amb ell. La mateixa testimoni també diu que Andreu d’Anglaterra li va tocar els pits mentre estava a l’apartament d’Epstein a Manhattan, quan ella tenia 21 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia