Successos

GIRONA

Denuncien una agressió transfòbica en una discoteca de la demarcació

L’Observatori contra la LGTBI-fòbia ha denunciat a través de les xarxes socials l’agressió a una dona trans en una discoteca de les comarques de Girona que va tenir lloc la nit de dissabte a diumenge.  “Condemnem els fets i estem treballant amb la víctima”, explica en una piulada a la xarxa social X. Tot i que inicalment s'havia dit que l'episodi va passar en un local de Girona ciutat, fonts de l’Ajuntament de Girona ho han desmentir. A hores d'ara encara no ha transcendit en quina població es va produir l’agressió.

L'Observatori va tenir coneixement de l'agressió en veure un storie de la víctima a les xarxes socials en la qual feia públic els fets. Segons explica Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori, uns clients la van insultar i agredir físicament a la cama a dintre la discoteca. La seguretat del local va fer fora els agressors, però quan la víctima va sortir se'ls va trobar a fora i la van amenaçar: "La discoteca va fer ben fet de fer fora els agressors, però sempre cal trucar els Mossos d'Esquadra". els Mossos d’Esquadra”. Els Mossos van assegurar ahir que no van rebre cap avís d’aquests fets. Aquesta és la primera agressió LGTBI-fòbica que es produeix a Catalunya aquest 2024. Eugeni Rodríguez assegura que l'agredida omplirà el formulari de denúncia intern amb què l'Observatori porta el control de les agressions que es produeixen a Catalunya: "Aquest és el primer pas, després ella ha de valorar si vol presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra. Nosaltres li donarem suport".

Diverses autoritats i partits han condemnat l’agressió. Amy Sabaly, regidora d’Igualtat i Justícia Social i Cooperació de l’Ajuntament de Girona,  ha expressat la seva “ràbia i rebuig” per l’agressió: “Condemno els fets i vull enviar l’escalf a la víctima i els familiars. Des d’@igualtat-gi ens posem a disposició”. Guanyem Girona també ha condemnat els fets i ha assegurat que la ciutat vol “un oci nocturn lliure i segur per a tothom”. ERC Girona ha expressat el seu suport a la víctima i el seu “rebuig ferm” a la violència transfòbica: “Treballem per a una Girona lliure de violències sexistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia