Mata a cops la seva mare durant una discussió, a Torrelles de Llobregat

L'home, que havia estat internat en un psiquiàtric, va ser reduït a casa després de mostrar-se molt violent

Un home de 40 anys va matar diumenge a la nit la seva mare, d'uns 80, en una discussió al domicili que compartien al número 67 del carrer Frederic Coromines de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat). L'home, que havia estat internat en un centre psiquiàtric per esquizofrènia i que és consumidor de drogues, va colpejar la mare en repetides ocasions amb diferents objectes contundents que hi havia a la casa familiar, entre els quals hi havia una barra de ferro. Posteriorment, una vegada la seva mare ja era morta, l'homicida es va quedar al domicili destrossant el mobiliari.

Els crits de la dona i el soroll van despertar els veïns, que van avisar la policia local. Poc després, cap a dos quarts de dotze de la nit, van arribar els Mossos d'Esquadra, que van organitzar un gran dispositiu davant del domicili. Els agents, alguns dels quals duien el casc posat, li van demanar que s'entregués, però l'home, que continuava a l'interior de la casa, s'hi va negar i va amenaçar els mossos amb alguns dels objectes que havia utilitzat per matar la seva mare. Més tard, però, l'homicida, «molt nerviós i armat amb una barra de ferro», segons van assegurar alguns veïns, va sortir de la casa i quatre agents el van reduir i detenir. L'home es va resistir amb violència a la detenció i va arribar a llançar objectes contra el mossos, cap dels quals no va resultar ferit.

L'home, acusat d'un delicte d'homicidi, està detingut a la comissaria en espera de passar entre avui i demà a disposició del jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat.

Havia avisat els veïns

El presumpte homicida feia poc més d'un any que vivia amb la seva mare, just des de la mort del seu pare. Tot i això, la víctima ja havia alertat alguna vegada els veïns sobre el comportament «estrany» del seu fill. Segons va explicar ahir un d'aquests veïns, l'home ja havia protagonitzat algun incident amb la seva mare, en la majoria d'ocasions, «discussions». En una ocasió es va estirar a terra davant de casa seva i va començar a cridar a la seva mare, que a causa de la seva avançada edat sortia poc de casa. «Semblava que estigués borratxo», explicava aquest veí, que va assegurar que el fill no es relacionava gaire amb els veïns. De fet, només recorda una conversa amb l'homicida, si més no estranya. «Em va trucar per preguntar-me quin sistema d'alarma tenia a casa. Deia que al seu domicili havien entrat a robar quatre cops en un migdia.» Els Mossos i la policia local també coneixen el detingut. «Hem tingut actuacions conflictives contra ell», va assegurar un portaveu del cos.

Troben una dona morta

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra investiguen el cas d'una dona que va ser localitzada ahir a la tarda morta al seu domicili, al barri de Sant Martí de Provençals del districte de Sant Martí de Barcelona. Els resultats de l'autòpsia al cadàver determinaran la causa exacta de la mort de la dona, que podria haver estat violenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.