Successos

El quadern negre

Tura Soler

Joan Pere, 16 dies desaparegut

Demanen ajuda per trobar un veí de Vic que va ser vist per darrera vegada en un bar de Badalona amb un home que va conèixer a l’estació del Fondo del metro

Joan Pere Madurell Salles, 44 anys, veí de Vic, està en parador desconegut des del 29 de gener, quan va ser vist en un bar de Badalona. Els Mossos investiguen el cas com una desaparició inquietant i la seva família demana que si algú l’ha vist o en sap alguna cosa, aporti la informació a la policia.

Joan Pere va passar el darrer cap de setmana de gener a casa de la seva xicota, que viu a Santa Coloma de Gramenet. El dilluns 29 de bon matí, va agafar la bossa amb les seves coses i havia d’anar a agafar el metro i després el tren fins a Vic, on cada dia un company de feina el duia en cotxe fins a Casa Tarradellas, on treballen tots dos. Però el company de feina va rebre un missatge d’en Joan Pere, que li deia que no l’esperés, que aquell dia no aniria amb ell. Un xic més tard, cap a les 9 del matí, Joan Pere va enviar un missatge a la seva xicota i a mig matí n’hi va enviar un altre adjuntant una filmació on es veu que està en un bar de Badalona amb un tal Óscar que va conèixer al metro i un altre home. Després la xicota hi perd el contacte i Joan Pere ja no li contesta els missatges de WhatsApp. La nit del dilluns, els missatges ja no arriben al telèfon. Ni la xicota ni la família hi han pogut contactar més. En Joan Pere tampoc va anar a la feina el dimarts ni es va presentar a un curs, que ja havia pagat, que havia de començar el 2 de febrer per recuperar els punts del carnet de conduir. En vista de la situació, la família va presentar denúncia als Mossos i va difondre la imatge de Joan Pere Madurell a través de SOSdesaparecidos i va mirar de seguir els darrers passos coneguts d’en Joan Pere. Se sap, per testimonis, que el dilluns 29 de gener va estar a dos bars de Badalona (El Mirador i el Tyba) amb el noi anomenat Óscar, que no va donar senyals de vida ni a casa seva ni als bars fins al divendres 2 de febrer, quan va anar al bar el Mirador. En un primer moment, Óscar explica que Joan Pere va estar a casa seva fins al dimecres, que van anar junts a Montjuïc per veure el partit del Barça i que Madurell es va quedar allà amb uns nois pakistanesos i marroquins que van conèixer. Però la versió que va donar Óscar ahir a aquest diari és diferent. Va explicar que es va trobar Joan Pere (que no coneixia de res) el matí del 29 de gener en un banc de la parada de metro del Fondo. Diu que ell li va anar a demanar una cigarreta. “Li vaig dir «te la compro», però ell em va dir que me la regalava”, relata Óscar, que diu que després van sortir del metro i van anar a un parell de bars, van menjar un pinxo de truita de patata i van beure cervesa i whisky. Afirma que Madurell explicava molts acudits i que, per això, ell li deia Eugenio. Óscar assegura que va deixar Joan Pere perquè ell tenia una videoconferència amb el SEPE per temes de feina. Diu que es van drogar junts i que el darrer cop que el va veure era en un parc, que no recorda que portés cap bossa ni li va veure el telèfon. Diu que tot ho ha explicat als Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia