Successos

successos

Apareix el cos d’una desena víctima mortal en l’incendi de València

Les autoritats confien que serà l’última perquè no hi ha constància de més persones desaparegudes

L’Ajuntament podria reallotjar els afectats en un nou edifici en els propers mesos

La Policía Nacional ha localitzat aquest matí una desena víctima mortal en l’edifici cremat al barri del Campanar de València. Agents de la unitat de policia científica han continuat inspeccionant el bloc des de primera hora del matí i han trobat un altre cos a l’interior, segons ha informat la delegació del govern espanyol al País Valencià i han recollit EFE i ACN. Divendres la xifra havia baixat de deu a nou víctimes, però hi havia una persona desapareguda, a qui correspondria el cadàver trobat ara.

El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) ja ha retirat el dispositiu preventiu de la zona, i ara mateix hi ha 105 persones reallotjades en un hotel, tot que hi ha un bloc de 131 habitatges adquirit recentment per l’Ajuntament de València que es podria posar a disposició dels afectats en els propers mesos. El jutjat d’instrucció número 10 de València va obrir ahir diligències prèvies per investigar les causes de l’incident i va decretar el secret de sumari. Per això, sota coordinació de l’autoritat judicial, al costat de la policia científica també entra a l’edifici un equip forense a fi de continuar tant les tasques d’identificació de les víctimes com les d’investigació de les causes de l’incendi.

La delegada estatal Pilar Bernabé ha assegurat avui que se seguirà revisant “pam a pam” l’immoble incendiat en les properes hores i en els propers dies si cal, però ja no preveu que hi hagi més víctimes mortals, ja que ara la xifra ja coincideix amb la de persones que no s’havia aconseguit localitzar. “Vull pensar, necessito pensar que es corresponen i que no en trobarem més, però els dic que continuarem buscant”, ha recalcat. Bernabé ha explicat que les tasques són molt complexes i hi ha molta runa a l’interior de l’edifici. En paral·lel, segons ella, ara s’està en fase d’identificació de les víctimes, que també és complexa perquè s’ha de fer a partir de proves d’ADN perquè tingui totes les garanties. Per això ha evitat donar un càlcul del temps que es pot trigar, encara que ha assegurat que s’intentarà que sigui el més aviat possible. Per això mateix, en tot cas, també ha considerat prematur parlar d’una data per als funerals de les víctimes. Bernabé ha evitat entrar a valorar detalls de la investigació, ja que ha assenyalat que cal deixar que continuï i ha recordat que l’afer està sota secret de sumari.

La delegada ha confirmat que continuen ingressats a l’Hospital La Fe i al Doctor Peset, sense que la vida en corri perill, dos bombers que van resultar ferits, que van rebre divendres a la tarda la visita del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i l’alcaldessa de València, María José Catalá. La resta de persones ateses arran del sinistre, fins a 15, ja van ser donades d’alta.

L’Ajuntament de València ha celebrat aquest migdia un ple extraordinari i urgent en què ha aprovat per unanimitat una moció per transmetre el condol als afectats per l’incendi i agraeix la tasca dels equips d’emergència i les mostres de solidaritat rebudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia