Successos

El quadern negre

Tura Soler

Un Porsche vermell, història negra

Desapareix del dipòsit de Blanes un cotxe amb un passat funest: el seu amo va morir d’un tret a Colòmbia i col·legues seus han estat assassinats a Catalunya i Andorra

Avís a totes les policies per intentar trobar un Porsche de color vermell amb matrícula d’Andorra i el seu conductor després d’un episodi rocambolesc. El conductor del Porsche es va saltar un control de la policia local de Blanes, el cotxe va ser trobat abandonat en un carrer de Lloret, el van dur al dipòsit municipal de Blanes, d’on va desaparèixer. Algú, suposadament el conductor fugitiu, va desactivar càmeres i alarmes i es va tornar a endur el Porsche. El vehicle, ara donat de baixa, consta que és propietat d’un ciutadà andorrà, Joan Prados Piedra, que ja és mort. Va morir en estranyes circumstàncies a Colòmbia. Prados Piedra va ser trobat mort el 15 de juliol del 2019 en un motel que gestionava a la ciutat de Tunja. Tot i que la primera versió apuntava a un suïcidi de Prados, de 68 anys, jutjat i absolt a Andorra el 2012 per blanqueig de capital, la tesi de l’assassinat no s’ha descartat. El que cas és que l’entorn proper del difunt amo del Porsche està clafert de morts homicides. Recollim la informació d’Altaveu, d’Andorra, que publica que Joan Prados tenia dos grans amics d’aventures i/o negocis de més jove: Alain Solsona i Joan Coromina. Repassant les hemeroteques es descobreix que Alain Solsona va morir assassinat a trets fa 18 anys al restaurant Roc de Caldes. Aquell dia, el 23 de febrer del 2006, Alain Solsona, de 52 anys, dinava amb el seu gendre, Marc Solé, de 31 anys, també andorrà. Se’ls va afegir a la taula Xu Hainan, un home xinès de 42 anys veí de Barcelona. Hainan, davant de la resta de comensals, es va aixecar i va disparar al cap a Solsona i Solé, i després, amb la mateixa pistola, es va suïcidar. La policia andorrana va atribuir el doble crim i suïcidi a una possible revenja per desavinences de negocis entre Hainan, que tenia ludopatia, i els altres dos homes, que tenien negocis en el ram de la construcció. Solsona ja acumulava problemes amb la justícia des de dècades anteriors. I l’altre col·lega d’aventures de Prados i Solsona, Joan Coromina Estany, de 61 anys, va ser assassinat d’un tret al pit el gener del 2022 en una finca de la Baronia de Rialb. El cas no està resolt, però se sospita que Coromina va ser executat per un franctirador amagat a distància que li va disparar amb un rifle. La víctima es dedicava als negocis immobiliaris a Catalunya i Andorra.

Però qui viatja ara amb el Porsche propietat de Prados, mort ja fa cinc anys? La policia sospita que el Porsche se’l va endur del dipòsit i el conduïa a Santiago Lasthein Muñoz, fill de Patricia, una dona colombiana que va estar aparellada amb Joan Prados, que va heretar les seves propietats i que també va tenir litigis a Andorra i a Colòmbia, i d’un advocat del Garraf que també va patir una mort violenta: el van trobar penjat. Per ara, el Porsche usurpat del dipòsit de Blanes no ha aparegut, però Santiago Lasthein té una ordre de recerca a tot l’espai Schengen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia