Successos

estat francès

Moren dos agents francesos en un atac contra un furgó que traslladava un pres

El detingut ha aconseguit escapar

Dos agents del Servei Penitenciari francès han mort i tres més han resultat ferits aquest dimarts en un assalt armat contra un furgó policial durant el trasllat d’un pres en el departament d’Eure, a la Normandia, en el qual el reu ha aconseguit fugir.

“Un comboi penitenciari ha estat atacat a Eure”, ha confirmat a través del seu compte a la xarxa social X el ministre de Justícia francès, Eric Dupond-Moretti, qui ha activat una cèl·lula de crisi.

L’incident ha tingut lloc a les onze del matí en un peatge d’autopista a l’altura de la localitat de Val-de-Reuil, a una hora al nord-oest de París, quan quatre homes armats han irromput en dos vehicles i assaltat un comboi de dos furgons policials que traslladava un condemnat per homicidi. Els assaltants, segons informa l’agència Efe, han utilitzat armes de gran calibre, molt superiors a les pistoles de mà que tenien els policies. Dos dels agents han mort en el tiroteig i tres més han resultat ferits, mentre que el pres i els assaltants han fugit en un vehicle, que ha estat trobat calcinat poc després. La Unió Federal Autònoma Penitenciària (UFAP) ha indicat en un comunicat publicat al seu web i recollit per la premsa, que el reu era traslladat de nou al penal d’Évreux, després d’haver comparegut davant un tribunal a la localitat normanda de Caen per ser interrogat per un cas d’intent d’homicidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.