Successos

successos

Tres accidents al dia a les carreteres gironines per fauna salvatge

L’any passat aquests sinistres per fauna, que se situen al 39%, van augmentar un 7% respecte a l’any anterior

La sinistralitat a les carreteres gironines es veu afectada per la irrupció sobtada de fauna salvatge. Les dades són clares: el 39% dels accidents es deu a aquest fenomen que es tradueix en el fet que els Mossos d’Esquadra n’han registrat una mitjana de tres i mig al dia durant el 2023.

Segons dades facilitades per l’àrea Regional de Trànsit de Girona dels Mossos d’Esquadra, l’any passat els accidents amb fauna salvatge implicada van augmentar un 7% respecte a l’any anterior. En concret, es va passar dels 1.219 del 2022, als 1.307 accidents el 2023. A més, també va augmentar el percentatge que representen del total d’accidents que es produeixen a la demarcació. Si el 2022 van suposar un 37% de l’accidentalitat, l’any passar s’enfilaven fins al 39%. Això, tenint en compte que els accidents totals a les comarques gironines el 2022 van ser 3.299 i el 2023, 3.389.

Treball de prevenció

El cap de l’àrea Regional de Trànsit de Girona, Joan Costa, explica en declaracions a l’ACN que els animals solen travessar carreteres comarcals pròximes al bosc i acostumen a fer-ho de nit. Una conducta que explicaria per què a l’hivern, quan es fa fosc més d’hora, hi hauria també més accidents amb fauna implicada.

Per intentar disminuir el nombre d’accidents provocats per fauna cinegètica que travessen la carretera, els Mossos d’Esquadra elaboren, conjuntament amb els Agents Rurals, uns mapes de punts calents a totes les vies de la demarcació. “En aquests punts, a banda dels senyals d’alerta, incrementem la presència policial”, explica.

Les carreteres gironines que més accidents acumulen són l’N-260, que uneix Puigcerdà amb Portbou (Alt Empordà) i la C-63, de Sant Esteve d’en Bas (Garrotxa) a Lloret de Mar (Selva), així com l’N-II, de Tordera (Maresme) a la Jonquera (Alt Empordà); la C-66, de Palafrugell (Baix Empordà) a Besalú (Garrotxa) i la C-65, de Vilablareix (Gironès) a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). L’AP-7 també està al capdamunt de la llista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia