Successos

Quadern negre

Tura Soler

Què va passar a l’àtic?

Els Mossos busquen indicis al pis de Badalona incendiat on va morir el seu inquilí, investigat per l’assassinat de Joan Pere Madurell, que podria haver estat a l’habitatge

La policia científica dels Mossos ha fet com a mínim dues inspeccions oculars a l’àtic del número 8 del carrer Granada de Badalona des que el 28 de maig es va incendiar causant la mort d’Óscar Arriba Guirado, un veí problemàtic, que estava essent investigat (així ho ha confirmat el TSJC) per l’assassinat de Joan Pere Madurell Salles, el veí de Vic que havia desaparegut i de qui es va trobar el cap pels voltants de Can Ruti i el tors a Gràcia. Busquen indicis per esclarir l’origen i les causes de l’incendi mortal, però també si hi ha senyals que Madurell hagués estat a l’àtic, viu o mort. Del que no hi ha dubte és que Joan Pere Madurell, el matí del dilluns 29 de gener, el darrer cop que se’l va veure amb vida, va estar fent copes amb Arriba en alguns bars de Badalona propers al domicili d’aquest noi. Ho avala un vídeo gravat pel mateix Madurell al bar El Mirador que va enviar a la seva xicota cap al migdia, on se sent la seva veu i es veu la imatge d’Óscar, amb qui conversa tot fent xerinola. Després d’això ja no va respondre més al telèfon ni als missatges. Va anar a casa de l’Óscar, que era a prop? En una conversa amb aquest diari, Óscar va assegurar que havia deixat Madurell, que havia conegut aquell mateix matí al metro Fondo, en un parc mentre ell anava cap a casa per fer una videoconferència. Però abans de donar aquesta versió, Arriba va explicar que havia anat juntament amb Madurell al seu pis, que hi havien estat fins al dimecres 31 quan van anar cap a Montjuïc per veure el partit del Barça i que havia deixat el noi de Vic amb uns nois estrangers que havien trobat pels volts de l’estadi. El dijous dia 1, la família de Joan Pere Madurell, buscant el rastre del noi, acompanyada d’uns mossos, va anar al bloc del número 8 del carrer Granada i van picar al timbre de l’àtic. No va contestar ningú. Les persianes estaven abaixades. Els veïns van explicar que des del dilluns que no veien ni sentien l’inquilí, que al pis hi havia calma. Estaven acostumats a sentir sorolls i aldarulls a casa de l’Óscar. El silenci era estrany. Pensaven que no hi havia ningú. I fins al divendres 2 de febrer, Óscar Arriba no va ser vist a cap dels bars on era habitual. Aquell dia va anar a El Mirador i allà va explicar la versió que havia deixat Joan Pere a Montjuïc el dimecres. Quina versió és la certa? Va ser Joan Pere al pis? Ara, després del foc que va posar fi a la vida d’Óscar, un testimoni recorda que el dimarts 30 de gener va veure sortir del bloc Óscar, Joan Pere i un altre noi que anomenen El Calvo, que suposava que havien passat la nit a l’àtic. El tercer home és el mateix que la tarda abans del foc van veure pujar les escales amb Óscar i que després del foc, segons asseguren diversos testimonis, va sortir corrent de l’àtic mentre el seu amic quedava a dins, mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]