Successos

Detinguda per estafar fins a 27.000 euros a l’home que cuidava

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 13 de juny, a Roses, una dona de 53 anys com a presumpta autora d’un delicte d’estafa bancària. El mes de maig, els agents van rebre la denúncia dels familiars d’un senyor d’edat avançada, ja que presumptament la dona que el cuidava li podria haver sostret diners del seu compte bancari des de feia temps.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Roses, que es va fer càrrec del cas, va analitzar tots els moviments bancaris de la presumpta víctima, un home de 85 anys i amb una capacitat visual disminuïda, des del mes de gener del 2023 fins al mes de maig d’aquest any. Els investigadors van constatar que les retirades fraudulentes d’efectiu es van començar a efectuar a partir de l’agost del 2023, de forma mensual i amb unes quanties que oscil·laven entre els 1.000 i els 1.200 euros.

Les retirades monetàries, fetes bàsicament en dues entitats de les poblacions de Roses i Figueres, s’havien efectuat amb una targeta bancària de la víctima. Fins i tot s’havien transferit 7.000 euros des d’un fons d’inversió que tenia l’home fins a la llibreta bancària on s’efectuaven els reintegraments continuats cada mes.

Els mossos calculen que la dona s’hauria apropiat d’entre 21.000 i 27.000 euros de forma fraudulenta durant aquests deu mesos. L’autora, que es va aprofitar de la vulnerabilitat física de la víctima per ser una persona d’edat avançada i amb una important disminució de l’agudesa visual, disposava d’una llibreta bancària nova mentre que al senyor n’hi havia donat una de vella i gastada sense espais d’impressió, convenientment tallada pel personal de banca.

La detinguda, sense antecedents, va passar el 14 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia