Successos

Quadern negre

Tura Soler

Revenja en marxa

El clan de les víctimes del tiroteig de Girona ha destrossat dues cases i un vehicle de l’autor i la seva família, que continuen evadits, buscats per la policia i pel clan rival

Revenja de la llei gitana en marxa. El clan dels Heredia, familiars de Juan i Yolanda, els dos morts pels trets del kalàixnikov que empunyava Guillermo Campos Heredia, ha començat a atemptar contra béns i propietats de l’autor del crim i la seva família, que continuen desapareguts. De moment ja s’ha saquejat i destrossat l’habitatge del barri de Vila-roja de Girona on residia Campos i un altra casa al mateix barri relacionada amb la família. I ahir al matí, els Mossos de la Bisbal, avisats per uns testimonis, van trobar un cotxe, un BMW, cremat en un aparcament al carrer Mestral de Mont-ras. Era un vehicle a nom de Guillermo Campos Heredia. Alguns testimonis han explicat a l’ACN que van veure com arribaven un grup de persones a l’aparcament amb diversos cotxes, calaven foc a un i després marxaven. Els Mossos ara estan investigant d’on ha sortit el cotxe cremat, que no tenia motor i se sospita que estava en un taller mecànic de la zona per ser reparat. L’incendi del cotxe del sospitós del tiroteig mortal a Mont-ras evidencia que el clan de les víctimes està rastrejant béns del clan de l’agressor per anar-los destrossant, per crear dany. En vista d’aquestes intencions malicioses, els Mossos han retirat del carrer i posat a resguard almenys quatre cotxes relacionats amb la família de Campos Heredia per evitar que els destrossin. I continuen treballant, en coordinació amb altres policies, per intentar localitzar Campos i el seu seguici, evadits de Girona la mateixa nit del crim, amb la doble finalitat de detenir l’autor (un home amb molts antecedents i considerat molt perillós) i evitar que el clan de les víctimes apliqui l’últim estadi de la llei gitana i atempti contra la vida de Campos o els seus familiars. De moment els Mossos no han practicat tampoc cap detenció amb relació als atemptats i destrosses als habitatges i al vehicle, tot i que els autors s’identifiquen en diversos vídeos publicats. Hi haurà temps. La prioritat és ara trobar l’autor del crim i posar-lo en mans de la justícia, i evitar que caigui en mans dels rivals, que no amaguen les seves intencions de revenja.

Mentre alguns executen actes de revenja, desenes de familiars de les víctimes fan vetlla davant de l’hospital Trueta, on encara hi ha ingressats els dos ferits pels trets, una dona i un menor, per tenir notícies sobre la seva evolució. Ara ja no es tem per la seva vida. I avui es preveu que, un cop efectuades les autòpsies a l’Institut de Medicina Legal, se’ls entreguin els cossos dels difunts i que puguin fer la vetlla i els funerals, que està previst que es facin a l’església del culte, el temple situat al costat de l’escola Sagrada Família, a l’entrada del barri de la Font de la Pólvora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia