Successos

successos

L’autobús accidentat a Osca es va estimbar per un problema amb el canvi de marxa

Al vehicle hi viatjaven vint persones, de les quals catorze d’un grup de Vilanova i la Geltrú

Quedaven tres ferits catalans hospitalitzats; els dos de Barbastre ja han rebut l’alta i el de Saragossa, es preveu que la rebi aquest matí

L’autobús que aquest dimarts va caure en un barranc del Pirineu aragonès es va precipitar després d’un problema amb el canvi de marxa, segons informa ACN. El responsable del grup de passatgers -tots de la ZeBrass Band de Vilanova i la Geltrú- ha relatat que estaven a punt d’arribar a l’aparcament del refugi Ángel Orús aOsca, quan el conductor va voler reduir la marxa per passar de segona a primera, però el sistema no va respondre. Els va demanar llavors que baixessin de l’autobús ràpidament, de manera que van començar a sortir però el vehicle va caure pendent avall des d’una alçada de quinze metres quan encara hi havia gent dins. A l’autobús hi viatjaven 20 persones, i d’elles 14 eren del grup ZeBrass Band de Vilanova i la Geltrú. Dels tres ingressats a l’hospital només a un falta que li donin l’alta. Els dos menors ferits que eren a Barbastre, ja han rebut l’alta i el que està a Saragossa, ha etat en especial observació ja que va quedar atrapat sota el bus durant més d’una hora, i s’espera que li donin l’alta aquest matí. La resta de l’expedició ja va tornar ahir a la tarda.

El director de la ZeBrass Band, Josep Contreras, ha relatat els fets que van viure, “el vehicle no va respondre” quan el xofer va voler posar la primera marxa en el tram final del recorregut. “Va intentar frenar però no va ser possible, i ens va demanar que baixéssim de l’autobús el més ràpid possible”, ha ecplicat, tot afegint que estaven sortint quan l’autobús “va caure avall amb algunes persones encara dins”. El mateix responsable del grup ha recordat que la pista on va ocórrer l’accident és un camí que està tancat a la circulació de vehicles particulars, de manera que només un servei de bus llançadora amb tracció 4x4 de l’empresa Avanza fa el trajecte entre Eriste i el refugi Ángel Orús, al terme municipal de Sahun. A priori, Contreras ha dit que la pista “no semblava estar en males condicions”.

Aquest matí el bus accidentat continua al barranc, segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil, que han precisat que el succés l’està analitzant l’equip d’investigació de sinistres vials, amb base a Fraga. Ara per ara no consta que el conductor donés positiu al text d’alcoholèmia ni drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia