Successos

Quadern negre

Tura Soler

Sis dones i tres homes

Sis dones i tres homes, més dues dones a la reserva, configuren el jurat popular que haurà de jutjar els quatre implicats en l’assassinat de la infermera Carme Font

Hi ha jurat per al judici a les quatre persones que des d’ahir seuen al banc dels acusats per l’assassinat de Carme Font Senén, la infermera i podòloga assassinada ara farà quatre anys a la seva consulta de Girona. El jurat tindrà majoria femenina. S’han escollit tres homes i sis dones, i també són dones els dos membres del jurat suplents. Avui el judici continuarà amb la declaració dels primers testimonis, i no serà fins al dia 25 que els acusats (Jordi Radresa Font, Consol Jacome Calle, Nicolau Morell Talamas i Eugenio Pérez Prieto) està previst que declarin, quan ja ho hagin fet tots els testimonis i pèrits i s’hagin presentat totes les proves. I segons el calendari, l’objecte del veredicte s’entregarà al jurat el 30 de setembre, perquè decideixi sobre la culpabilitat o no culpabilitat. Una tasca que en aquest cas serà complexa, perquè els tres homes i la dona que s’asseuran al banc dels acusats no hauran de respondre exactament pels mateixos delictes que concorren en la causa: assassinat, robatori amb violència en casa habitada i detenció il·legal.

El fiscal i l’acusació particular, que exerceix Carles Monguilod en representació de la família de la víctima, coincideixen en la tesi que el matrimoni Radresa i Jacome (amiga i subordinada de feina de la víctima) i Morell van orquestrar un pla per robar els diners de les dues caixes fortes que tenia Carme Font a casa seva, tot i que al final només es van poder endur tres anells. El fiscal demana 31 anys de presó per a Nicolau Morell i Eugenio Pérez (en presó preventiva), els dos homes que van entrar a la casa, als quals atribueix un delicte d’assassinat agreujat (20 anys), un de robatori amb violència en casa habitada (5 anys) i detenció il·legal (6 anys). Als altres dos acusats (Jordi Radresa i Consol Jacome, ara en llibertat) els deslliura del delicte d’assassinat i proposa que se’ls condemni, com a autors del robatori amb violència en casa habitada, a quatre anys i deu mesos de presó, i, tot i que no van entrar a la casa, també els atribueix el delicte de detenció il·legal i demana per a ells sis anys de presó. En total, Radresa i Jacome s’enfronten a deu anys i deu mesos de presó.

Sergio Noguero, advocat de Consol Jacome, demana l’absolució de la dona, que, segons les acusacions, va orquestrar una cita trampa perquè Font, malfiada, obrís la porta als assaltants pensant que era un client. La defensa de Jacome argumenta que ella era totalment aliena al pla que havien orquestrat el seu home i Nicolau Morell per assaltar la casa de la infermera, i que es va assabentar el dia 26 que havien trobat morta Font Senén a través dels companys de feina del servei de diàlisi de la Clínica Girona. I Eugenio Pérez, l’home que tothom assenyala com l’autor material, es declara innocent, diu que aquell dia no era a Girona i vol ser absolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia