Successos

La Policia Nacional deté onze persones a Girona per ciberestafes

Agents de la Policia Nacional, adscrits a la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de Girona, han detingut a onze persones per ciberestafa a la comarca gironina. Les primeres investigacions es van iniciar en rebre denúncies interposades per diversos llocs de l’estat espanyol, començant una investigació on els agents de la UDEV de Girona van poder localitzar altres víctimes, les quals havien sigut estafades a través de diferents mètodes.

Les víctimes haurien perdut entre 700 i 5.000 euros cada una d’elles, no poden recuperar els diners, ja que un cop els autors els haurien rebut, procedien ràpidament a retirar-los del caixer electrònic més proper. La metodologia que utilitzaven era diversa: des d’ofertes de feina fraudulentes a través de xarxes socials, on sol·licitaven un import per poder realitzar una gestió de dades, fins al ja comú mètode del “fill en problemes”, on els autors es feien passar per familiars de les víctimes demanant altes quantitats econòmiques per a la resolució del problema urgent. A més d’aquests mètodes, els autors es valien de paranys a través d’enllaços electrònics fraudulents, on un cop les víctimes accedien a una pàgina que simulava ser una entitat bancària, sol·licitaven les claus i les contrasenyes de les mateixes per poder tenir-hi accés i gaudir de llibertat a l’hora de realitzar transferència a altres comptes, així com transaccions i compres en línia. Els detinguts són residents de Celrà, Caldes de Malavella, Salt, l’Escala, Sant Pere Pescador, Les Planes d’Hostoles, Girona i Olot, i rebien en els seus comptes bancaris els diners defraudats. Posteriorment, efectuaven la retirada, eliminant així el rastre.

Una de les detingudes hauria estafat a tres persones

Una de les autores, residents a Girona, hauria arribat a estafar 10.300 euros a tres víctimes diferents de Málaga, Zamora i A Coruña, a través del mètode del “fill en problemes”, on les víctimes es van adonar de l’engany massa tard, un cop ja no podien donar marxa enrere a l’enviament dels diners als “suposats fills”. Un altre dels detinguts, resident d’Olot s’hauria emportat 7.000 euros procedents de dues estafes a Alacant i Alacalá de Henares, amb el mateix mètode. L’import total defraudat pels onze autors arribaria a la quantitat de 62.000 euros. Des de la Policia Nacional volen recordar la cautela davant la recepció de qualsevol classe de missatge sospitós, tant de l’entitat bancària com d’un suposat familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia