Successos

Quadern negre

Tura Soler

Tots culpables

El jurat del cas del crim de la infermera declara culpables d’assassinat els dos jutjats per aquest delicte i tots quatre acusats, culpables de robatori temptat i detenció il·legal

Després de més de tres dies de deliberació, el jurat popular que ha vist el cas del crim de la infermera Carme Font, assassinada a la seva consulta de podòloga, ha emès el seu veredicte. Ha sigut de culpabilitat per a tots quatre acusats pels delictes que els atribuïen el fiscal Víctor Pillado i Carles Monguilod en nom de l’acusació particular.

Els jurats han considerat els quatre acusats (Jordi Radresa, Consol Jacome, Nicolau Morell i Eugenio Pérez Prieto) culpables de robatori amb violència a casa habitada en grau de temptativa. El jurat ha descartat el robatori consumat en no veure provat que s’emportessin res del domicili de la víctima. Amb el seu veredicte, el jurat, per set vots a dos, ha conclòs que Consol Jacome, amiga i subordinada de la víctima, va participar en l’orquestració del pla per entrar a casa de la víctima, tot i que ella ho va negar i que el seu home, Jordi Radresa, i Nicolau Morell, la van exculpar assegurant que la idea i el pla els havien executat sense que ella en tingués coneixement. Només en el cas de Jacome no hi ha hagut unanimitat en la votació del jurat, mentre que en la resta de qüestions han resolt per unanimitat, 9 vots a zero.

El jurat també ha emès veredicte de culpabilitat per assassinat per als dos homes acusats d’aquest delicte: Nicolau Morell i Eugenio Pérez, els dos homes situats a l’escena del crim. No s’han cregut la versió que va donar Prieto, que va assegurar que ell no havia entrat al domicili assaltat i que si Morell afirmava que hi van entrar tots dos i que va ser Pérez qui va escanyar Carme Font mentre ell (Morell) estava ocupat endreçant el remenament que havien fet forcejant amb la víctima, era com a revenja perquè un dia abans li havia robat la marihuana que tenia a la masia de Mieres on vivia. Rocambolesca versió que el jurat no s’ha cregut. I Morell tampoc s’ha escapat del veredicte de culpabilitat. El jurat ha considerat que tots dos van ser coautors de l’acció que va posar fi a la vida de Carme Font, que va obrir la porta a Morell pensant que obria la porta a Carles Riera, un nom fals, que es van inventar per demanar-li cita a la consulta de podologia perquè ella no desconfiés.

Un cop el jurat, format per sis dones i tres homes, ha emès el seu veredicte, el magistrat Adolfo García Morales, que ha presidit el tribunal, dictarà sentència i imposarà les penes per a cadascun en relació amb els delictes dels quals han estat declarats culpables. El fiscal i l’acusació proposen una pena de 29 anys i 5 mesos de presó per a Nicolau Morell i Eugenio Pérez pels tres delictes, mentre que per a Consol Jacome i Jordi Radresa, considerats els ideòlegs del pla per assaltar la infermera, demanen 9 anys i 5 mesos de presó. Morell i Pérez estan en presó preventiva, mentre que Jacome i Radresa estan en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia