Successos

SUCCESSOS

Esparreguera és el segon municipi català on més baixen els delictes

Segons el Ministeri de l’Interior, durant el primer semestre del 2024 es van reduir un 20,4%

El ls robatoris amb violència i intimidació i i els delictes greus de lesions, els que més es redueixen

Esparreguera és el segon municipi de Catalunya, darrera de Banyoles i davant de Viladecans, on més han baixat els delictes durant el primer semestre d’aquest any, tal i com destaquen des del consistori. Aquestes son les dades que recull el balanç de criminalitat elaborat pel Ministeri de l’Interior. En el període de gener a juny s’han registrat a la vila 152 fets delictius, un 20,4% menys que en el mateix període de l’any passat, quan se’n van registrar 191. Els fets delictius que més han disminuït són els robatoris amb violència i intimidació i els delictes greus i menys greus de lesions, mentre que la cibercriminalitat augmenta en un 55,8%. Per altra banda, el Prat de Llobregat és la ciutat catalana on més creixen els delictes, un 55,7%, seguida de Ripollet, on creixen un 44,4%.

El sergent en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Tomàs Penalva, va assegurar aquesta setmana a l’emissora municipal, que es tracta d’“una notícia immillorable per la feina que es fa des de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra” i va posar en valor “la coordinació existent entre els cossos de seguretat”. Els fets delictius que més han disminuït, els robatoris amb intimidació, s’han reduït en un 83,3%, passant de 6 a 1 fet registrat; i els delictes greus i menys greus de lesions, que s’han reduït en un 66,7% passant de 6 a 2 fets registrats. També s’han reduït en un 36,4% els furts, que han passat de 44 a 28 fets registrats en aquest primer semestre de l’any.

Paral·lelament, a la vila s’han denunciat 15 robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions, mentre que el 2023 se’n van denunciar 12. També s’han registrat 8 robatoris amb força a domicilis, un més que en el mateix període de l’any passat; i 6 sostraccions de vehicles, mentre que el 2023 se’n van registrar 4. Així mateix, també s’han denunciat al municipi 4 delictes contra la llibertat sexual, una menys que en el mateix període de l’any passat.

Tot i que els delictes en general disminueixen, augmenta en un 55,8% la cibercriminalitat, és a dir, les noves formes delictives vinculades a les noves tecnologies de la informació i la comunicació. En el primer semestre de 2024, a Esparreguera es van registrar 67 delictes d’aquest tipus, mentre que en el mateix període del 2023, van ser 43 els fets vinculats a la cibercriminalitat que es van denunciar a la vila. Tot i això, el total d’infraccions penals s’han reduït a Esparreguera en un 5,9%, passant dels 237 fets registrats de gener a juny de 2023, als 223 registrats en el primer trimestre de 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia