Successos

Àsia

Una ona de falses amenaces de bomba alarma a aerolínies índies

Més d’una quinzena d’avions indis han hagut de canviar el seu rumb després de veure’s afectats per aquesta mena d’amenaces falses en el que va de 2024

Una onada d’amenaces de bomba falses ha sumit al sector aeri indi en el caos durant els últims dies, amb almenys una desena de vols desviats, retardats o cancel·lats a causa d’aquestes alertes, que han generat alarma entre passatgers i autoritats.

Les amenaces, que solen ser enviades a través de xarxes socials, segueixen un patró similar: missatges anònims alertant sobre la presència d’explosius a bord d’avions comercials.

Les últimes amenaces aquest dimecres anaven dirigides a un avió de l’aerolínia índia Akasa Air, que cobria la ruta entre Nova Delhi i la ciutat meridional de Bangalore, així com un altre d’IndiGo que viatjava entre Bombai i la capital índia que van haver de redirigir el seu rumb.

El vol QP 1335 d’Akasa Air, en el qual viatjaven 177 passatgers i set tripulants, va haver de tornar a l’aeroport internacional Indira Gandhi de Nova Delhi, d’on havia enlairat amb destinació a Bangalore, segons va informar un portaveu de la companyia al diari ‘The Hindustan Times’.

Després de realitzar-se les revisions corresponents es va comprovar que no hi havia cap dispositiu explosiu en l’aeronau.

Per part seva, el vol 6E 651 d’IndiGo que volava entre Bombai i la capital índia va haver de ser redirigit a la ciutat d’Ahmadabad, en l’oest de l’Índia, per una alerta similar.

Finalment, l’avió va quedar aïllat i els passatgers van poder desembarcar sense problemes, segons va informar el canal de televisió indi NDTV un portaveu de l’aerolínia de baix cost.

El dimarts un avió de Air l’Índia provinent de la meridional Madurai va ser escortat per les Forces Aèries de Singapur abans d’aterrar en l’aeroport internacional Changi de la ciutat-estat després de rebre un altre avís de bomba.

Aquest mateix dia, un altre aparell d’Air l’Índia que volava entre Nova Delhi i Chicago (els EUA) va haver d’aterrar d’emergència a la ciutat canadenca d’Iqaluit per una amenaça similar.

Anteriorment, un avió de la companyia que cobria la ruta entre Bombai i l’aeroport JFK de Nova York es va veure obligat a remodelar la seva ruta i aterrar d’emergència en la capital índia després de rebre una amenaça de bomba remesa al perfil oficial de l’aeroport de Bombai en la xarxa social X.

A més, dos vols d’IndiGo amb destinació a Masqat i Gidda (l’Aràbia Saudita) no van arribar a enlairar després de rebre amenaces similars, i diversos vols van haver de remodelar els seus plans de vol.

El nombre de vols afectats aquesta setmana ha motivat la reunió d’un comitè parlamentari en el qual van participar el ministre d’Aviació Civil de l’Índia, Ram Mohan Naidu, altres funcionaris del departament i de la Direcció General d’Aviació Civil del país (DGCA, per les seves sigles en anglès).

En el que va de 2024, més de quinze avions indis han hagut de canviar el seu rumb després de veure’s afectats per aquesta mena d’amenaces falses, molt habituals en aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia