Successos

El quadern negre

Tura Soler

Apareix viva la Kaoutar

La noia de 23 anys que va desaparèixer el 26 d’agost de Manresa ha estat trobada sana i estàlvia a França

Kaoutar Elfalak, la veïna de Súria que va desaparèixer de Manresa, ha estat trobada sana i estàlvia. Després de 50 dies de recerca, Sosdesaparecidos i els Mossos han despenjat l’alerta per la desaparició de Kaoutar Elfalak, la noia de 23 anys, resident a Súria, que el dia 26 d’agost va sortir de la porta de la casa de la seva cunyada a Manresa tot mirant el mòbil i va desaparèixer. Les alertes s’han desactivat en saber-se que la noia era a França i es troba sana i estàlvia. A través del servei de cooperació policial internacional Sirene s’ha comprovat que havia marxat voluntàriament i ella ha demanat que no es facilitin dades d’on estava. El seu home, Mounir Soukrates, que va denunciar la desaparició i sempre es va mostrar molt preocupat perquè la Kaoutar només parlava àrab i no coneixia el territori, va dir ahir que havia pogut parlar amb ella i que estava perfectament bé. De bon principi els Mossos van treballar amb la hipòtesi que la noia hagués marxat voluntàriament, tot i que, segons el seu home, que no acceptava aquesta hipòtesi, només es va endur 20 euros, el NIE, la targeta sanitària i el passaport. La mateixa tarda que va desaparèixer de casa de la seva cunyada unes càmeres la van captar a la plaça d’Espanya de Barcelona provinent de l’estació del tren. Cinquanta dies després se l’ha localitzat sana i estàlvia en algun lloc de França, que ella no vol que es reveli.

I ahir també va ser localitzat amb vida en Zuqun, l’home xinès de 67 anys que era perdut des de diumenge per una zona d’horts de Sabadell. Després que la família en denunciés la desaparició, es va muntar un ampli dispositiu de recerca amb la participació de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els bombers, Protecció Civil i voluntaris, que van rastrejar la zona on se li havia perdut la pista. I ahir, cap al migdia, una persona el va veure, en una zona molt a prop d’on se li havia perdut el rastre. L’home estava molt desorientat però en aparença no estava ferit, i se li va fer un reconeixement mèdic com pertoca en aquests casos, després d’haver passat tres dies perdut, possiblement a la intempèrie.

I una altra desaparició amb bon final. Ahir es va trobar també sa i estalvi Antonio Ortiz Galisteo, un home de 73 anys, amb un Alzheimer força avançat i les capacitats cognitives minvades, que estava desaparegut des del dilluns dia 14, quan se’l va veure al carrer Sant Pere, a la zona del port de Cambrils. Donades les circumstàncies personals del desaparegut, com en el cas del veí de Sabadell, els serveis d’emergència van fer una gran mobilització per intentar trobar-lo i els Mossos fins i tot van desplegar la seva unitat Helix, l’helicòpter, i també els gossos de la unitat canina per trobar l’home, que anava vestit amb un pantaló de xandall de color blau, una jaqueta fina de color gris i unes sabatilles esportives de la marca Nike. I ahir, a través del seu canal d’X, els Mossos van anunciar que Antonio Ortiz havia estat localitzat sa i estalvi i que havia sigut gràcies a la col·laboració ciutadana.

En casos de desaparició, sobretot de persones amb perill de desorientació, es considera molt important denunciar des del primer moment (mai s’ha d’esperar unes hores) i donar l’alerta i màxima difusió de les dades de la persona desapareguda per poder comptar amb la col·laboració ciutadana, que en aquests casos ha sigut vital per trobar els desapareguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia