Successos

successos

Presó provisional sense fiança per a quatre dels detinguts pel crim de Sils

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners ha decretat presó provisional sense fiança per quatre dels sis detinguts per haver comés un crim a Sils  el mes de febrer, segons informa l'Acn. Tres d'ells han passat a disposició judicial aquest dijous i un altre ho va fer fa uns dies. A més, el jutjat també ha demanat l'extradició de dos detinguts que estan fora de territori espanyol per tal que passin als tribunals de Santa Coloma de Farners i es resolgui la seva situació personal. Segons han informat els Mossos d'Esquadra un d'ells fa fugir a Colòmbia i l'altre a Portugal. La causa està oberta per un delicte d'assassinat. 

Mossos d’Esquadra han detingut al llarg dels últims mesos sis homes presumptament relacionats amb la mort violenta per arma de foc d’un altre en un tiroteig el febrer passat a Sils, segons ha informat aquest dijous el cos policial català. La detenció del presumpte autor material es va fer a l’agost a Colòmbia, on havia fugit, mentre que les últimes tres detencions van ser aquest dimarts passat a Sabadell.

Els fets van passar el 9 de febrer a la urbanització King Parc de Sils i la víctima era l’amo de l’habitatge on es va produir el tiroteig, que va morir d’un tret al tòrax. A l’interior de la casa es van trobar restes de cabdells de marihuana.

Les detencions

La primera detenció es va fer poc després dels fets. Els agents van tenir constància que un home estava sent atès en un centre hospitalari per una ferida d’arma de foc i el van relacionar amb el tiroteig de Sils. Quan va quedar fora de perill el van detenir i actualment està en un centre penitenciari.

Fruit de la investigació, es va determinar que el presumpte autor material del crim havia fugit a Colòmbia poc després de cometre els fets. La Policia Nacional de Colòmbia el va detenir el 6 d’agost, a requeriment d’una ordre de detenció europea i internacional emesa pel jutjat d’instrucció 3 de Santa Coloma de Farners. Després de passar a disposició judicial en aquest país, va ingressar a presó. Durant els propers dies s’iniciaran els tràmits per demanar la seva extradició a l’Estat espanyol.

Els investigadors van identificar un altre home que hauria participat presumptament en es fets i que actualment està en un centre penitenciari a Portugal per la seva presumpta relació amb pertinença a grup criminal per tràfic de drogues. En el marc d’aquesta investigació, el 19 de setembre va quedar detingut i també s’han iniciat els tràmits per a al seva extradició.

A mesura que ha avançat la investigació, la DIC de Girona va identificar també a la resta de les persones implicades amb els fets i per aquest motiu i en coordinació amb el jutjat coneixedor de la causa i la fiscalia es va planificar aquest dimarts 15 d’octubre un dispositiu d’explotació a Sabadell per a dur a terme les detencions. També es van escorcollar els domicilis i vehicles utilitzats pels investigats a la recerca de nous indicis vinculats amb els fets.

Investigació

La investigació apunta que els autors del crim de Sils van preparar el narcoassalt a consciència. Els Mossos d'Esquadra han resseguit els moviments dels investigats i han pogut determinar que el dia abans del tiroteig, el 8 de febrer, el grup va concertar una compravenda de droga amb un altre grup -on hi havia la víctima- en una benzinera del municipi. Aquest primer contacte, on ja es va fer una paga i senyal, va servir com a tapadora perquè l'endemà es pogués cometre el narcoassalt sense aixecar sospites. Després que l'autor del crim entrés a la casa i disparés el tret mortal a la víctima, els dos grups van protagonitzar un tiroteig (durant el qual un dels detinguts va quedar ferit). La causa està oberta per delicte d'assassinat.

El crim va tenir lloc el 9 de febrer en una casa de la urbanització King Park de Sils. Des d'un principi, la hipòtesi que va guiar la investigació era que el tiroteig estava vinculat amb un afer de drogues, que havia enfrontat dos grups. Per veure quin rol havia tingut cadascú, els Mossos d'Esquadra van fer un buidatge de les càmeres de videovigilància de les rodalies i també van resseguir els mòbils dels sospitosos.

La investigació ha permès concloure que el grup d'assaltants (del qual en formaven part els sis detinguts) havia preparat el narcoassalt a consciència. De fet, el dia abans, mitjançant un tercer que actuava d'enllaç, van concertar una cita amb l'altre grup -dins el qual hi havia la víctima- simulant que volien comprar droga.

La trobada es va fer en una benzinera de Sils. Aquí, les dues parts haurien acordat l'intercanvi (ensenyant una mostra de droga i, fins i tot, arribant a fer una paga i senyal). L'endemà, venedors i compradors van acordar veure's a casa de la víctima per dur a terme la transacció.

D'entrada, els investigats van quedar-se a fora esperant a l'interior de dos cotxes. Però després que la víctima ensenyés part de la droga a qui actuava com a suposat comprador, l'autor del crim va accedir a l'interior de l'habitatge i va engegar-li el tret mortal al tòrax.

Enfrontament a trets

Segons la investigació, a partir d'aquí, els dos grups es van enfrontar en un tiroteig. Arran de l'intercanvi de trets, un dels assaltants va quedar ferit. Després d'anar al CAP de Santa Coloma de Farners, els metges el van derivar a l'hospital Josep Trueta, on va ingressar. Quan va estar fora de perill, els mossos el van detenir.

La resta dels arrestos s'han fet en diferents moments de la investigació, perquè l'autor del tret mortal va fugir a Colòmbia i un altre dels investigats, a Portugal. Actualment, tots dos estan empresonats en aquests dos països, pendents de ser extradits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia