Successos

Cau una banda que enviava haixix en congeladors al nord d’Europa

El grup criminal utilitzava una empresa de transports internacionals de la Zona Franca

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que enviava marihuana i haixix amagats en congeladors a països del nord d’Europa. L’organització manipulava els electrodomèstics en un pàrquing al barri d’Horta-Guinardó, a Barcelona, i utilitzava una empresa de transports internacional de la Zona Franca per traslladar la droga a diferents països europeus. Aquesta companyia va realitzar 14 enviaments amb una periodicitat quinzenal. Els Mossos han detingut un dels integrants de l’organització a Catalunya, un veí de Mollet del Vallès de 31 anys, i busquen els altres dos investigats a Alemanya.

La investigació va arrencar al maig quan els agents van tenir coneixement que en una empresa de transport internacional, a la Zona Franca, hi havia un palet que contenia droga i que estava preparat per ser enviat a un país del nord d’Europa. Els agents van inspeccionar el congelador i van observar que la part inferior estava manipulada i als espais on hauria de contenir l’escuma per mantenir el fred hi havia amagades 11 bosses amb cabdells de marihuana, que pesaven en total set quilos, i sis bosses amb tauletes d’haixix, que sumaven cinc quilos. Es calcula que el seu valor ascendiria a uns 70.000 euros en el mercat il·lícit.

El lloc de recollida del palet era un pàrquing ubicat al barri d’Horta-Guinardó de Barcelona i el destí era una empresa amb ubicació a diferents països del nord d’Europa. Els agents van comprovar que l’operació l’havien fet diverses persones que conformaven un grup criminal que cometia de forma continuada un delicte de tràfic de drogues d’àmbit internacional. Una vegada transportada a països del nord d’Europa, el preu de la droga es multiplicava per tres o quatre, el que augmentava els beneficis de la banda.

A finals de maig, els Mossos van aconseguir comissar un segon enviament un cop es trobava a l’empresa de transport internacional. Els agents van localitzar a l’interior d’un congelador 14 bosses d’envasar al buit amb 350 tauletes d’haixix, amb un pes de 35 quilos, i calculen que la droga intervinguda tindria un valor d’uns 229.000 euros. Els agents van identificar les tres persones que formaven el grup criminal i el 2 d’octubre van actuar al pàrquing on es preparaven els enviaments. Els agents van localitzar tres congeladors que estaven llestos per transportar droga, que provenien d’algun dels viatges anteriors.

Finalment, el 16 d’octubre els investigadors van detenir un dels tres homes investigats per la seva participació en un delicte d’associació criminal i un altre contra la salut pública per tràfic de drogues. En l’escorcoll del seu domicili a Mollet van trobar diners en efectiu i indicis de la seva participació en els fets delictius, com mascaretes usades per manipular les substàncies estupefaents. La investigació continua oberta per trobar i detenir els altres dos homes investigats. L’arrestat va passar a disposició judicial ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia