Punt divers

Guissona haurà de subsistir temporalment amb aigua de pou no apta per la consum humà

PONENT

A partir del dia 11 de desembre i fins a començaments de la setmana entrant, no es podrà subministrar al municipi de Guissona (Segarra) l'aigua que prové de la xarxa de la Vall del Sió del Canal d'Urgell. Aquest fet està motivat per les feines de manteniment que es duen a terme periòdicament i mentre duri aquesta situació es subministrarà aigua dels pous del municipi que conté elements en la seva composició química amb continguts superiors als límits establerts per la reglamentació vigents. Això provoca que l'aigua de la xarxa s'ha de valorar temporalment com a no apta per al consum humà.

Mitjançant els controls de qualitat de l'aigua que es fan de forma periòdica, s'ha detectat que l'aigua dels pous de Guissona conté elements en la seva composició química amb continguts superiors als límits establerts en la reglamentació vigent. L'acord establert al RD 140/2003 i en el Pla de Vigilància de Control Sanitari de les Aigües de Consum Humà de Catalunya de juny de 2005 fa que s'hagi de valorar temporalment aquesta aigua com a no apta per la consum humà.

En aquest sentit, es recomana a tota la població que s'abstingui de consumir aigua de la xarxa d'una manera continuada per a beure o cuinar. Això no obstant, tothom podrà utilitzar l'aigua per a duxar-se, rentar la roba o rentar els estris de cuina sense cap risc per a la salut.

Un cop restablert el subministrament en les condicions sanitàries òptimes, es comunicarà a tots els usuaris la correcció d'aquesta anomalia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.