Successos

Quatre anys i mig de presó a un home per agredir sexualment una menor

La sentència reconeix les proves contra el processat, com la troballa del seu ADN als genitals de la víctima

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home a quatre anys i mig de presó per haver agredit sexualment una jove de 16 anys a les Borges Blanques l’any 2019. En la sentència, el tribunal considera que hi ha “proves contundents” contra el processat, com la troballa d’ADN de l’home als genitals de la noia en una exploració mèdica feta a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. L’Audiència detalla també que la declaració de la víctima és “totalment creïble, sense contradiccions rellevants ni ambigüitats i reforçada per la resta de material provatori”. La jove és neboda de l’exparella sentimental del condemnat.

L’Audiència considera que la pena que s’ha imposat a l’home s’ha d’establir en la seva meitat inferior (de 4 a 7 anys) perquè “no ha quedat degudament acreditat” la concurrència dels agreujants de superioritat o parentesc. Sí que veu oportú aplicar l’atenuant de dilacions indegudes. Inicialment, la Fiscalia sol·licitava sis anys de presó. D’altra banda, la sala imposa al condemnat cinc anys de llibertat vigilada i l’obliga a indemnitzar la jove amb 15.000 euros.

El judici va tenir lloc el juny passat. La víctima va explicar que solia ajudar l’home en les seves tasques a l’establiment que regentava a les Borges Blanques. El 16 de juliol de 2019, la noia es va quedar a dormir a la rebotiga juntament amb el processat i un cosí. De matinada, l’home va començar a tocar-li el cul i després li va introduir els dits a la vagina. Ella va afirmar que es va quedar paralitzada, però li va demanar que parés i també va cridar. Davant d’això, l’home va cessar. La jove va explicar-ho a la seva mare, que va acompanyar-la a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on li van fer la prova en què van trobar ADN del processat als genitals. Van denunciar els fets, mentre que l’home va negar les acusacions en el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia