Successos

Quatre anys de presó per a un conductor begut que va matar un motorista al passeig de Gràcia

Un conductor haurà d'ingressar a la presó per haver causat la mort d'un motorista al passeig de Gràcia de Barcelona. El jutjat penal número 20 de la ciutat ha condemnat Mario Hernán Navarro, de 49 anys, a quatre anys de presó i cinc anys de prohibició de conduir vehicles. La jutge, Maria Jesús Manzano Meseguer, el considera autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit amb temeritat i un delicte d'homicidi imprudent.

La sentència considera provat que, la matinada del 12 d'abril passat, Hernán circulava begut amb el seu Volvo pel passeig de Gràcia i es va saltar la línia contínua doble. Va envair el carril contrari, per on circulava, "correctament", una Kawasaki Eliminator 125. El Volvo va envestir la moto i les ferides que va patir el motorista li van causar la mort al cap de quatre hores.

Segons els testimonis, Hernán va marxar del lloc de l'accident amb taxi i va tornar al cap de poc amb la seva dona, a la qual va intentar implicar en els fets assegurant a la Guàrdia Urbana que havia estat ella la conductora que havia provocat el xoc. Finalment, però, davant la presència de testimonis que l'acusaven, va admetre que ell duia el cotxe. I quan li van fer la prova d'alcoholèmia va donar resultat positiu: 0,91 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, molt per sobre del límit legal, de 0,25.

Davant d'aquests indicis, la Guàrdia Urbana va detenir el conductor i el jutge de guàrdia el va fer empresonar preventivament, tot i que en dies posteriors va aconseguir la llibertat provisional.

Mario Hernán ja havia estat condemnat dues vegades per delictes contra la seguretat del trànsit, tot i que els antecedents ja havien caducat quan va provocar l'accident del passeig de Gràcia.

A més dels quatre anys de presó, ha estat condemnat a indemnitzar la companya sentimental de la víctima amb 113.729 euros.

Amb aquesta condemna per homicidi imprudent, els jutjats comencen a aplicar les tesis de la fiscalia, que ha endurit les acusacions en els casos d'accidents amb víctimes. Es tracta de casos que anys enrere es resolien amb càrrecs penals menors, fins i tot amb l'aplicació d'una falta imprudent amb resultat de mort, i no comportaven penes de presó per als conductors. Ara, a més d'aplicar l'enduriment del Codi Penal pel que fa als delictes de trànsit, la fiscalia ha aconseguit que es faci un pas més i que alguns jutges ja condemnin conductors per homicidi imprudent, de manera que la pena pot ser encara més alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.