Punt divers

La Pobla de Segur posa fi al centenari del conjunt modernista Mauri amb la construcció d'un mosaic d'estil modernista

ALT PIRINEU I ARAN

L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha preparat pel dia 7 de desembre l'acte de clausura del centenari del conjunta modernista Mauri. Entre les activitats programades destaca l'elaboració d'una reproducció d'una imatge de Sant Ramon que hi havia a la capella i que va desaparèixer per la Gerra Civil. En la confecció d'aquesta peça hi podran participar tots els veïns de la Pobla. Un altre element que es recuperarà coincidint amb la clausura de l'Any Mauri es el rosetó que hi havia a la teulada del Molí de l'Oli. Francesca Pociello, regidora de Cultura de l'Ajuntament, ha dit que l'objectiu d'aquesta celebració ha estat donar a conèixer la figura i l'obra de Ramon Mauri.

Un any han durat els actes de celebració del centenari de la construcció del conjunt modernista Mauri de la Pobla de Segur. Tots els actes han estat molt participatius i programats amb l'objectiu de donar a conèixer la figura i l'obra del mestre constructor, fill de la Pobla de segur, Ramon Mauri entre la població.

Francesca Pociello, regidora de Cultura de l'Ajuntament de la Pobla, ha explicat que també un dels objectius bàsics ha estat sensibilitzar a les diferents administracions per tal de salvaguardar aquest valuós patrimoni del modernisme català.

Els elements que integren Casa Mauri d'estil modernista i amb mosaics de Lluís Bru són la Torre Mauri, actual edifici de l'Ajuntament, el Molí de l'Oli, ara centre cultural i el Garatge de Ramon Mauri on hi ha l'Oficina de Turisme.

Ramon Mauri va néixer a la Pobla de Segur l'any 1851. Fill d'un paleta de la Pobla va fer fortuna a Madrid després de participar en la tercera guerra carlista.

Entre les activitats que configuren el programa de l'acte de cloenda del centenari de l'Any Mauri hi ha un esmorzar popular, l'exposició del Centenari Mauri, lliurament de material pels escolars, la confecció del trencadís i projecció d'imatges de tots els actes que s'han celebrat durant l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.