Punt divers

L'oposició de Sant Salvador de Guardiola acusa l'alcalde d'atorgar una llicència irregular al seu germà

CATALUNYA CENTRAL

Els tres grups a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola (Bages) han acusat l'alcalde, Albert Miralda (ERC), d'autoritzar una llicència de forma irregular per unes obres en una antiga masia propietat del seu germà. Segons l'oposició, la llicència es va atorgar sense seguir els procediments habituals i sense fer un pla especial. Per aquest motiu, demanen que la llicència es declari nul·la. De la seva banda, l'alcalde, defensa la legalitat de la llicència, es compromet a revisar-la i a actuar 'en conseqüència i amb fermesa' si es demostra que hi ha hagut cap irregularitat i atribueix les acusacions a la voluntat de l'oposició de destruir-lo políticament.

Les acusacions han estat formulades pels tres grups que són a l'oposició, l'Entesa pel Progrés de Sant Salvador de Guardiola, CiU i el regidor independent Genís Benítez. Segons ha explicat aquest darrer, l'atorgament d'aquesta llicència suposa una 'irregularitat urbanística molt gran', no només perquè s'ha concedit sense fer tota la tramitació que requeriria sinó també perquè l'alcalde és administrador de la societat que la va demanar, Germans Miralda S.L.

L'oposició considera que les obres que s'han dut a terme i que encara s'estan executant a la masia de Cal Masses, requerien d'un pla especial, la tramitació del qual s'hauria allargat en el temps, que no s'ha elaborat. Segons Benítez, el consistori 'va trobar la manera' de concedir una llicència d'obres 'saltant-se els procediments' que s'haurien hagut de complir. A més, afegeixen, les obres que s'han fet han afectat la llera d'una riera i han suposat un important moviment de terres.

Benítez reclama que l'alcalde apliqui el mateix criteri en aquest cas que el que està aplicant amb la resta de veïns del municipi. Segons afirma, Miralda està obrint expedients sancionadors per obres mal fetes fins a deu anys enrere, mentre que per la seva banda se salta la legalitat. Per això, des de l'oposició, s'ha demanat que es revisi la llicència i que es declari nul·la.

L'alcalde, Albert Miralda, ha respost aquest divendres les acusacions formulades per l'oposició. Segons afirma, la llicència s'ha atorgat seguint els tràmits habituals i sense vulnerar normes urbanístiques. També ha explicat que per la seva vinculació familiar amb el promotor de les obres, va sortir de la Junta de Govern que va aprovar l'atorgament de la llicència.

Miralda s'ha compromès a revisar la llicència, tal i com demana l'oposició, per garantir que s'hagi atorgat complint tots els requisits legals. Alhora té previst signar un decret de delegació de les funcions de disciplina urbanística que li pertoquen com a alcalde en la Junta de Govern per 'quedar-ne al marge'.

En el cas que es demostrés que hi ha hagut un mal atorgament de la llicència, assegura, s'actuarà 'en conseqüència i amb fermesa' i s'aturaran les obres que s'hi estan executant.

No obstant això, Miralda està convençut que l'oposició no té cap interès en aquesta llicència i que l'únic objectiu que persegueixen 'és el meu cap polític'. Els acusa d'actuar 'instal·lats en el no per sistema' i d'actuar amb 'mala fe' enlloc de treballar pel poble i recorda que la situació de l'oposició al poble és molt complexa i complicada.

D'una banda, diu, ja hi ha quatre regidors de CiU que han dimitit del càrrec durant l'actual mandat i han deixat el consistori per no estar d'acord amb la línia de treball dels responsables del grup municipal i de l'altra, recorda que Genís Benítez va ser expulsat del seu partit, el PSC, desautoritzant la seva forma de fer oposició. Pel que fa al tercer grup de l'oposició, l'Entesa pel Progrés de Sant Salvador, Miralda diu que està instal·lat 'en la crispació contínua'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.