Punt divers

Governació construirà una torre al Pallars Sobirà per solucionar les deficiències en les telecomunicacions

PONENT

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques ha convocat un concurs per adjudicar la construcció de cinc torres que solucionin diferents mancances en els serveis de telecomunicacions: telefonia mòbil, Internet de banda ampla i les emissions de ràdio i televisió digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El concurs per a la construcció de les torres té un pressupost de 519.000 euros i se'n preveu l'emplaçament d'una d'elles a Llavorsí, al Pallars Sobirà. La resta de torres es construiran a Alòs de Balaguer (Noguera), la Palma d'Ebre (Ribera d'Ebre), Sant Mateu de Bages (Bages) i Sant Pere Llavinera (Anoia).

L'emplaçament d'aquestes torres s'ha decidit després que la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació encarregués un seguit d'estudis radioelèctrics per analitzar les deficiències dels serveis de telecomunicacions en aquestes zones.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha recordat que 'la construcció d'aquestes torres forma part d'un projecte de desplegament d'infraestructures de telecomunicacions per tal que el 2010 tots els nuclis de més de 50 habitants tinguin accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT, tal i com s'ha compromès el conseller Jordi Ausàs'.

El pla Catalunya Connecta determina la realització d'un conjunt d'estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per tal d'optimitzar la xarxa d'infraestructures de telecomunicacions. Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.

A partir dels resultats d'aquests estudis, l'STSI planteja als ajuntaments afectats una solució a les deficiències detectades. En primera instància, es comprova si és possible la utilització d'infraestructures ja existents que permetin compartir la prestació de diferents serveis. Quan aquesta solució no és viable, l'estudi radioelèctric proposa com a solució la construcció d'una nova torre. Aquesta infraestructura, consensuada amb l'ajuntament afectat i finançada per l'STSI, permetrà la instal·lació dels equips necessaris per donar servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.