Punt divers

Salut i Vida, Turisponent i Sport Motor són les noves apostes firals del 2009 a Mollerussa

PONENT

Fira de Mollerussa preveu impulsar l'any 2009 tres nous certàmens firals. Es tracta de les fires Salut i Vida, que tindrà lloc del 2 al 3 d'abril, Sport Motor, el 13 i el 14 de juny, i la fira del turisme, la gastronomia, l'oci i la cultura de les terres de Lleida, Turisponent, que tindrà lloc del 13 al 15 de novembre. L'alcaldessa de Mollerussa i presidenta de l'ens firal, Teresa Ginestà, ha destacat el repte que suposa passar de vuit a onze convocatòries firals en l'actual moment de crisi global. En aquest sentit, el pressupost de 936.980 euros és molt similar al d'aquest 2008, però Ginestà ha assegurat que a partir de diferents reajustaments es podrà assolir la fita de les onze fires anuals.

En el decurs del tradicional dinar de Nadal que Fira de Mollerussa ofereix als diferents mitjans de comunicació de la demarcació de Lleida, la presidenta de Fira de Mollerussa, Teresa Ginestà, ha destacat el motor econòmic que suposa la fira per a la capital del Pla d'Urgell, amb convocatòries llargament consolidades com la fira agrària de Sant Josep o d'altres de més recents com Immollar, dedicada al sector immobiliari i de l'interiorisme.

Ginestà ha remarcat que el repte de convocar tres nous certàmens firals comportarà també l'absorció d'un major nombre d'expositors. D'aquesta manera, l'ens firal espera incrementar en 150 els expositors i arribar a la xifra de 800. La fira Salut i Vida neix amb la idea d'esdevenir un saló que aglutini i serveixi per posar en contacte totes les persones professionals de la salut i empreses vinculades o relacionades amb la gent gran.

Sport Motor serà el primer certamen firal que no es desenvoluparà als pavellons firals ja que tindrà lloc al Parc de la Serra aprofitant l'emplaçament del circuït de motocross. Serà una fira enfocada en promocionar nous productes i serveis, reflectir la situació del mercat, intercanviar informació i experiències, i oferir als assistents un ventall de possibilitats comercials, lúdiques i socioculturals, entre d'altres aspectes.

Els objectius de Turisponent estan clarament enfocats a promocionar els recursos i establiments turístics de la plana de Lleida. Per aquest motiu hi seran presents, a banda d'entitats oficials, hotels i cases rurals, restaurants, museus i espais culturals, esports d'aventura i alimentació de qualitat. Segons Ginestà, es tracta d'impulsar una fira que serveixi per demostrar que 'creiem en el territori'.

Pel que fa al projecte de remodelació dels pavellons firals, Ginestà ha dit que és una necessitat pel futur de l'ens firal en tant que representa una aposta per la qualitat i la millora de l'actual oferta d'espais. En aquest sentit, ha dit que s'estan buscant projectes i al mateix temps finançament per poder-los portar a terme, però no ha pogut concretar més detalls donat que és una qüestió que encara està pendent de consulta amb la resta de l'equip de govern del municipi.

Per la seva part, el director de Fira de Mollerussa, Pere Gatnau, ha remarcat que aquest 2008 es tanca amb xifres 'prou significatives', com són l'acollida d'un total de 653 expositors i 230.000 visitants en 8 convocatòries firals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.