Punt divers

Aitona compta amb un parc solar únic a Catalunya perquè utilitza panells més petits i disminueix l'impacte visual

PONENT

Endesa ha instal·lat al terme municipal d'Aitona (Segrià) una planta solar fotovoltaica única a Catalunya per a la seva configuració i amb 213,28 quilovats de màxima potència. El nou parc solar subministrarà 398.198 quilovats anuals per hora, que equival al consum mig anual de 92 habitatges, la qual cosa evitarà l'emissió de 338 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera. Aquesta instal·lació és única a Catalunya perquè utilitza un nou model de panells fotovoltaics, els Optimus II de Conergy, que ocupen molt menys espai que els panells normals.

Aquesta planta solar, propietat de la família Guimó-Sampietro i de les societats Ensersamp GN01 i Energuim GN02, fa que les plaques quedin més integrades en l'entorn. L'altura màxima del parc dista quatre metres del terra.

El projecte ha consistit, per part de la companyia, en la realització dels informes tècnics i econòmics de viabilitat, el subministrament i instal·lació de les plaques fotovoltaiques i el seguiment de la gestió per obtenir les autoritzacions de connexió a la xarxa i administratives.

Aquesta instal·lació fotovoltaica fomenta la consciència ecològica, contribueix a la reducció de les emissions de diòxid de carboni i possibilita la millora del servei elèctric a la resta de clients, ja que les instal·lacions de connexió a la xarxa produeixen electricitat coincidint en períodes d'augment de la demanda energètica.

Si s'analitza la corba de demanda del sistema elèctric, s'observa l'interès energètic que tenen les plantes fotovoltaiques, ja que entre les dotze i les dues del migdia es produeix el màxim consum energètic diari i és, precisament en aquest període, quan es produeix la màxima producció d'energia fotovoltaica.

Des del 2004, Endesa ha comercialitzat projectes de plantes solars fotovoltaiques i tèrmiques amb una potència instal·lada de 2,4 megavats amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament socioeconòmic de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.