Punt divers

Huguet afirma que el Govern pressionarà l'Estat perquè els crèdits ICO arribin 'realment' a les empreses

TERRES DE L'EBRE

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha afirmat que el Govern pressionarà l'Estat perquè l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) faci arribar 'realment' a les empreses catalanes els crèdits promesos, que han de servir per garantir la seva liquiditat. Aquest ha estat el compromís que Huguet ha traslladat als empresaris del sector del moble de la Sénia (Montsià), en la reunió que han mantingut aquest divendres a Tortosa. El conseller i els moblistes han acordat crear una taula social del moble de la Sénia, per elaborar un pla estratègic que ajudi al desenvolupament del sector, afectat per la crisi econòmica. Huguet també ha explicat als empresaris les línies d'ajut de què disposen.

En la trobada amb la Confederació d'Empresaris del Moble de la Sènia, el conseller Huguet ha destacat la importància del fet que els crèdits que l'Estat 'diu que han d'arribar, arribin de veritat'. Així, Huguet s'ha compromès amb els empresaris seniencs, afectats per la crisi, a pressionar l'Estat perquè aquests crèdits ICO es realitzin.

Pel que fa a la creació d'una taula social del moble de la Sénia, Huguet ha destacat que aquesta es generalitzarà més endavant arreu de Catalunya i que servirà per fer un pla estratègic. Aquest pla se centrarà en tres àmbits: el suport a la internacionalització; el suport a la innovació i al canvi de sector, que inclou propostes de noves oportunitats de negoci, i les noves línies de comercialització. D'altra banda, Huguet ha informat els empresaris de la Sénia de les línies d'ajut de què disposen, sent un sector afectat per la crisi econòmica, com els de l'automoció i la construcció. Així, el conseller ha recordat que el Govern subvenciona plans de viabilitat perquè les empreses facin aquests projectes i 'això els permeti accedir a crèdits'.

Promoció dels productes catalans

D'altra banda, el conseller Huguet també s'ha desplaçat aquest divendres a Corbera d'Ebre (Terra Alta), on ha visitat el centre d'interpretació 115 Dies de la Batalla de l'Ebre. Posteriorment, Huguet ha participat, juntament amb el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Josep Pere Colat, en l'acte d'adhesió de la Federació a la campanya 'Aquest Nadal, tasta Catalunya', que ha tingut lloc a la cooperativa agrícola de Corbera d'Ebre. L'objectiu de la campanya és promoure el consum de productes agroalimentaris catalans durant les festes de Nadal.

Huguet ha defensat el consum de proximitat, és a dir, el consum de productes del territori, per ser ecològic -el producte no viatja i no consumeix energia-, saludable i per raons de 'solidaritat'. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que, 'en el temps que corre, hem d'ajudar els nostres pagesos i productors agroalimentaris a viure de la terra'. Davant la proximitat de les festes nadalenques, 'tothom té sentiments solidaris i és un bon moment per reflexionar al respecte', ha afegit el conseller, qui ha demanat a les empreses i 'els qui fan regals agroalimentaris' que utilitzin productes catalans de denominació d'origen.

El conseller ha acabat la seva visita a les Terres de l'Ebre a la Fatarella (Terra Alta), on s'ha desplaçat al projecte museogràfic del centre d'interpretació 'Les Unitats Internacionals'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.