Punt divers

Els afectats per la crisi de Copalme amenacen de denunciar la Generalitat si no recuperen els seus diners

PONENT

Mig centenar d'afectats per la crisi de Copalme han tallat aquest divendres a les sis de la tarda la carretera N-230 a l'alçada d'Almenar (Segrià). El portaveu dels afectats, Josep Antoni Terés, ha avançat que, si no obtenen cap resposta de la Generalitat, aquests talls es faran cada divendres a la tarda a diverses carreteres de la comarca del Segrià, mentre duri la temporada d'esquí. Els afectats fa un any que no poden treure els diners que havien invertit a la secció de crèdit de la cooperativa de porcí, en qualitat d'estalvis i plans de pensió, a causa de la suspensió de pagaments de la firma. Els afectats no descarten denunciar la Generalitat ja que asseguren és culpable de 'negligència'.

Els concentrats han recriminat al conseller Castells la manca de control a la secció de crèdit de la cooperativa ja que la Generalitat és culpable, diuen, de 'negligència'. Denuncien que el departament d'Economia i Finances no va fer bé les auditories que haurien d'haver indicat l'imminent fallida de la cooperativa.

Els afectats per la crisi de Copalme van presentar una moció al Parlament però encara no han obtingut cap resposta. Terés ha denunciat que si la Generalitat volgués, una de les solucions seria que el mateix departament pagués als afectats el que Copalme els ha tret. Aquests diners, diu, que per als afectats són importantíssims, als pressupostos de la Generalitat són 'misèria' i ha afegit que s'aconseguirien per exemple canviant el model de voreres de l'aeroport d'Alguaire.

En total, 400 famílies tenien invertits sis milions d'euros. Els afectats amenacen també de denunciar la Generalitat si segueix 'ignorant-los', tot i que són conscients que una denúncia a l'administració 'pot trigar quinze anys a tenir resolució'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.