Punt divers

Interior recomana als ajuntaments que no contractin vigilància privada per suplir la manca de mossos per ser il·legal

COMARQUES GIRONINES

El Departament d'Interior ha alertat que la contractació de seguretat privada per part d'ajuntaments per suplir la manca d'efectius de Mossos d'Esquadra en els seus municipis, tal com ha fet Colera on les darreres setmanes s'han produït una sèrie de robatoris en habitatges i empreses, vulnera l'actual normativa i ha recomanat que en el seu lloc es creï el cos d'ajudants de policia. Així, li ha comunicat el responsable dels Mossos d'Esquadra a l'Alt Empordà al president del Consell Comarcal, Pere Vila, a qui ha explicat que aquests vigilants privats només podien actuar en recintes tancats o llocs privats com ara urbanitzacions, però que mai tenien competències en municipis.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha dit que entenia la preocupació dels ajuntaments de municipis petits,-sense policia municipal i on la presència de Mossos d'Esquadra era complicada-, per la seva sensació d'inseguretat però que la solució no passava per la contractació de vigilants privats tal com havia fet Colera perquè en les darreres setmanes s'havia produït un augment de robatoris. Pere Vila ha reconegut que en un principi havia manifestat el seu suport a la iniciativa de l'alcalde de Colera, Lluís Bosch (PSC), de contractar vigilants d'una empresa privada de Figueres perquè patrullessin per les nit pels carrers del municipi i controlessin les instal·lacions municipals, com ara l'edifici de l'Ajuntament, el centre cívic, el local social o els equipaments esportius, després dels darrers robatoris, però des del departament d'Interior s'havia alertat que aquesta fórmula vulnerava l'actual normativa. Vulnera la lleiAixí, el responsable dels Mossos d'Esquadra a l'Alt Empordà ha aconsellat que enlloc de destinar fons municipals per contractar vigilància privada per al municipi, que aquests es destinin a crear un cos d'ajudants de policia, que recull la llei i que ja s'havia fet amb èxit a Vilafant, Peralada o Port de la Selva, on s'havia consolidat finalment com a cos de policia propiVila ha recordat que els vigilants privats només podien actuar en recintes tancats o privats, com ara urbanitzacions, però en cap cas en els municipis. El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i alcalde de Llançà creu que aquesta fórmula que es proposa des del departament d'Interior podia ser una solució 'en aquest problema que tenim', però ha lamentat que no sigui apte per aquells municipis amb pocs recursos econòmics. Pere Vila ja li ha fet arribar aquest avís a l'alcalde de Colera. Demanda històricaLa demanda de més presència policial de Mossos d'Esquadra en aquells municipis petits sense policia local és ja històrica a l'Alt Empordà. Són molts els alcaldes d'aquesta comarca amb 68 municipis que han demanat més recursos per suplir aquesta mancança.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.