Punt divers

La Pobla de Lillet inicia la confecció d'un exhaustiu inventari del seu patrimoni cultural i natural

CATALUNYA CENTRAL

L'Ajuntament de la Pobla de Lillet, amb el suport econòmic i assessorament de la Diputació de Barcelona, ha iniciat la redacció d'un exhaustiu inventari del seu patrimoni cultural i natural. La iniciativa, que ha estat presentada aquest dijous, es va començar a redactar a últims de l'any passat i estarà enllestit aquest estiu. L'estudi vol recollir en un sol document tots els aspectes culturals del municipi, com el patrimoni arquitectònic, la fauna, la flora, els costums i les tradicions, entre molts altres aspectes.

L'Ajuntament de la Pobla de Lillet s'ha acollit al programa d'assessorament i d'ajut econòmic de la Diputació de Barcelona per tal de fer aquest inventari. L'ens territorial realitza, des de fa temps, els anomenats Mapa del Patrimoni Cultural. Tenen per objecte, la recopilació exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració. Amb el treball finalitzat, els municipis poden establir mesures per a la seva protecció i conservació, i alhora, treure profit d'aquests elements a nivell turístic, per exemple.

Els mapes de patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona no tant sols contenen l'enumeració exhaustiva dels elements de patrimoni sinó que inclou també propostes per a la gestió i l'adopció de mesures per a la seva protecció i suggeriments per a la planificació d'accions futures, com ara rutes didàctiques i turístiques. A la comarca del Berguedà, amb el de la Pobla de Lillet, s'hauran redactat 11 mapes d'aquestes característiques.

L'inventari de la Pobla de Lillet inclourà el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural del municipi. Per a confegir part d'aquest document caldrà comptar amb la participació i col·laboració dels veïns del poble que acostaran als redactors de l'estudi la tradició oral i, en alguns casos, les seves vivències i experiències personals.

L'alcaldessa de la Pobla de Lillet, Carme Rosell (PSC) es mostrava, aquest dijous, molt satisfeta per la iniciativa. Rosell considera que amb aquest inventari el municipi podrà planificar accions presents i futures, algunes de les quals enfocades a treure'n una rendibilitat turística.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.