Punt divers

Colera estudia crear un cos de vigilància municipal i retirar-ne la privada

COMARQUES GIRONINES

L'Ajuntament de Colera (Alt Empordà) està estudiant la creació d'un cos de vigilància municipal i retirar la privada després que dimarts el departament d'Interior alertés que aquests vigilants només podien actuar en recintes privats o tancats però mai en municipis i que vulnerava l'actual normativa. Així ho ha confirmat el seu alcalde, Lluís Bosch (PSC), qui ha volgut puntualitzar que els agents privats només controlaven els edificis municipals, com ara l'Ajuntament, el centre cívic, el local social o els equipaments esportius, per evitar que es produïssin més robatoris com els de les darreres setmanes. Bosch ha desmentit que patrullessin pels carrers de Colera.

Bosch ha decidit atendre les recomanacions del departament d'Interior fetes dimarts a través del president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Pere Vila, i per això ha anunciat que el seu consistori està estudiant la creació d'un cos de vigilància municipal com el del Port de la Selva. L'alcalde socialista s'ha sorprès de la 'polèmica' que ha suscitat la decisió de contractar vigilància privada davant de la manca d'agents de Mossos d'Esquadra i que pretenia, segons ha explicat, vigilar els edificis municipals per evitar nous robatoris. Sense patrullarEn aquest sentit, Lluís Bosch ha negat que els vigilants privats patrullessin pels carrers del poble. Colera ha estat l'únic municipi de l'Alt Empordà que va prendre la iniciativa de contractar vigilància privada davant l'augment de robatoris i per la dificultat de tenir agents de Mossos d'Esquadra que vigilessin el municipi. Aquesta mesura va fer que el departament d'Interior alertés que la contractació de seguretat privada per part d'ajuntaments per suplir aquesta mancança en els seus municipis vulnerava l'actual normativa i va recomanar que enlloc de destinar fons municipals a contractar-la que aquestes partides pressupostàries es destinessin a crear el cos d'ajudants de policia. Aquesta recomanació, que va ser comunicada a l'alcalde de Colera per part del president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, ha estat recollida per aquest municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.