Punt divers

Desactiven el Transcat, activat pels productes corrosius que portava un camió implicat en l'accident de Castelldans

PONENT

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha desactivat a les sis de la tarda d'aquest dijous la fase d'alerta del pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya, Transcat. El pla s'ha posat en marxa poc després de la una del migdia, a causa dels productes corrosius que portava un dels camions implicats en l'accident d'aquesta matinada a Castelldans (Garrigues), a la carretera AP-2. Segons les informacions facilitades al CECAT, a sota d'un dels vehicles afectats en l'accident hi havia dos contenidors de crom i dues garrafes amb producte irritant. Les garrafes s'han malmès i s'ha escapat el producte que contenien.

Poc abans de tres quarts de set, ja han netejat tot el material vessat i l'han portat a la planta ECOCAT de Martorell (Baix Llobregat) per al seu tractament.

L'accident múltiple d'aquesta matinada entre cinc camions, dues furgonetes i dos autocars ha fet tallar l'AP-2 a l'alçada de Castelldans (Garrigues), segons han informat des del Servei Català de Trànsit (SCT). En el xoc, no hi ha hagut cap víctima mortal ni cap ferit greu i només tres persones han patit ferides lleus.

El xoc ha passat a un quart de sis a l'alçada del quilòmetre 140 de l'AP-2 i l'autopista ha estat tallada fins al quilòmetre 155 en els dos sentits de la marxa mentre es treballava per retirar els vehicles de la via. Els Mossos han donat pas alternatiu i han estat desviant els vehicles cap a la LL-12 els vehicles que circulaven en direcció a Barcelona i cap a la N-240 els que van cap a Saragossa. Actualment encara hi ha retencions a la carretera a causa dels treballs de retirada dels vehicle, segons el SCT.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.