Punt divers

Joaquim Llach demana al Govern que compleixi amb el compromís d'ampliar el Parc Nacional d'Aigüestortes

ALT PIRINEU I ARAN

El president del Patronat del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Joaquim Llach, ha dit que ha demanat al Govern que compleixi amb el compromís de legislatura d'ampliar el Parc Nacional. Llach ha dit que si al final no pot ser la gran ampliació desitjada prefereix que sigui més petita però amb consens. La proposada inicialment era de doblar l'espai de Parc de 14.119 hectàrees. Joaquim Llach ha explicat que es prioritzarà l'ampliació de Parc a ampliació d'àrea perifèrica i ha dit que l'ampliació no pot esperar més i s'ha de fer durant aquest any. L'ampliació del Parc Nacional està aturada des del 2003 i Llach ha reconegut que encara segueix encallada.

Pel que fa als resultats d'un estudi demoscopi sobre la qualitat de la visita als parcs nacionals ha dit que el d'Aigüestortes rep una puntuació de notable alt i que els cal millorar donar-se a conèixer al territori. Joaquim Llach ha dit que el Parc Nacional d'Aigüestortes té una plantilla dissenyada per realitzar tasques de conservació de la zona protegida, tasques que obtenen molt bons resultats i que en canvi no està dissenyada per realitzar tasques de dinamització social. El pla estratègic del Parc i el full de ruta a dissenyar pels propers anys contemplarà aquest aspecte amb l'objectiu de convertir-lo en un gran motor econòmic i que es conegui tant en el territori com fora del territori.Pel que fa a l'informe sobre l'augment de la capacitat de l'Estany Gento, situat a la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional, el Patronat ha decidit retornar l'informe a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebro per considerar-lo imprecís, amb aspectes ambientals que incompleixen la normativa, mancat de precisió i poc concret, fet pel quan han decidit retornar-lo i donar opció a l'empresa Endesa a presentar un altre estudi amb tota la informació i acord amb la normativa vigent. Llach ha explicat que retornar l'estudi sense valorar-lo positiva o negativament alentira el problema però d'haver-lo valorat s'hauria tingut de desestimar el projecte per falta d'informació.Pel que fa a una de les actuacions destacades de les que s'ha parlat a la reunió del Patronat és el centre d'interpretació del Parc que es construirà a Espot. Una instal·lació que suposarà una inversió d'uns 10 MEUR i que es preveu que estigui enllestit en uns 4 anys. Aquest gran edifici es vol que se'n pugui beneficiar tota la comarca i per aquest motiu la biblioteca o l'auditori del que disposarà en podran gaudir tota la comarca. Llach ha explicat que ja ha sortit publicat la presentació del concurs per un import de 271.000 euros. Aquest edifici tindrà una capacitat de 3.500 metres quadrats edificables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.