Punt divers

Els musulmans de Mollerussa i el Pla d'Urgell tenen problemes d'espai a la mesquita i volen traslladar-se a un polígon

PONENT

Els musulmans instal·lats a Mollerussa i el Pla d'Urgell en general, tenen problemes d'espai a l'actual temple d'oració que està ubicat al carrer Molí de la capital comarcal, en ple centre del nucli antic. L'imam de la mesquita, Mohamed Moumen, explica que durant les pregàries diàries l'assistència és d'entre 40 i 50 persones, que s'hi encabeixen amb normalitat, però que el problema apareix els divendres, quan la situació es massifica i acostumen a assistir a la pregària entre 200 i 300 persones. Els musulmans volen comprar un local en un polígon de la ciutat, però no tenen capital suficient i estan parlant amb l'ajuntament per trobar-hi solucions.

Tot i que no s'arriba a l'extrem d'haver de resar des del carrer, l'imam assegura que a la mesquita no s'hi cap i que han hagut de menester un local del davant del temple per acabar d'encabir-hi a la gent. De fet, la de Mollerussa és una de les dos úniques mesquites que hi ha a la comarca, i a les rodalies només n'hi ha una a Borges Blanques i Tàrrega, i un parell a Lleida ciutat.Per tal de solucionar aquesta problemàtica, que s'agreuja amb les queixes d'alguns veïns pel fet de trobar sabates al carrer o pel xivarri que s'organitza quan els musulmans entren i surten de la mesquita a les pregàries de primera i darrera hora del dia, l'imam assegura que ja fa temps que estan intentant comprar un nou local ubicat en una nau industrial d'un dels polígons de Mollerussa, concretament el que està situat entre la carretera de Miralcamp i la carretera de Torregrossa.Això no obstant, Moumen indica que en aquests moments, la compra d'aquest local, que ascendeix a 220.000 euros, està estancada, perquè la comunitat només ha aconseguit reunir la meitat d'aquesta xifra. De moment, l'imam veu amb pessimisme aquesta situació donat que la crisi econòmica és molt severa per al col·lectiu musulmà, ja que majoritàriament, els acomiadaments que es produeixen a la zona acostumen a recaure en primer lloc als immigrants.De totes formes, Mohamed Moumen diu que constantment mantenen converses amb l'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, i aquesta al seu torn, assegura que estan treballant plegats per mirar de trobar una solució al problema de la manca d'espai.L'imam de Mollerussa doncs, confirma que el problema de l'espai s'està generalitzant a les mesquites de tot el país, i que de la mateixa forma com ja s'ha decidit a Lleida, el trasllat d'aquests temples al polígons industrials és una solució ben vista pels musulmans donat que d'aquesta manera no generen problemes als veïns i ells estan més tranquils a l'hora de resar.A l'oratori de Mollerussa hi assisteixen musulmans que provenen de Marroc, Algèria, Paquistan, Senegal, i Mauritània, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.