Punt divers

Sarroca de Bellera cedeix uns terrenys a la muntanya de Puig de Far per instal·lar-hi una torre de telecomunicacions

ALT PIRINEU I ARAN

Veïns del municipi de Sarroca de Bellera (Pallars Jussà) han cedit al Departament de Governació uns terrenys per instal·lar-hi una torre de telecomunicacions per donar cobertura a la Televisió Digital Terrestre (TDT), de banda ampla i de telefonia mòbil als nuclis de Sentís, Buira, la Mola d'Amunt, Avellanos, Vilancós, Benés i Xerallo, a més de millorar el servei al nucli de les Esglésies, tots ells pertanyents al municipi. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha visitat aquest dissabte la localitat del Pallars Jussà, on ha rebut l'acta de cessió dels terrenys de mans de l'alcaldessa, Marta Moyes, i altres membres del consistori.

La construcció d'aquesta nova torre de telecomunicacions, així com la millora de la ja existent a Xerallo, estan previstes en el pla Pallars Jussà Connecta, que impulsa el Departament a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Aquest pla preveu un total de 57 actuacions a la comarca, amb una inversió de 4 milions d'euros. Set d'aquestes actuacions són noves torres de telecomunicacions. Amb aquesta actuació, el departament dóna resposta a una de les prioritats de l'Ajuntament de Sarroca de Bellera, que aposta perquè tots els seus nuclis de població puguin accedir a les telecomunicacions i, d'aquesta manera, contribuir a equilibrar i vertebrar el territori.D'altra banda, el Departament de Governació té previst fer inversions en obres i serveis a través del PUOSC 2008-2012 a Sarroca de Bellera per un total de 719.000 euros, que permetran realitzar vuit actuacions diferents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.