Punt divers

Acord entre empresa i treballadors pel tancament de l'empresa Teixits Gonfaus de Bagà

CATALUNYA CENTRAL

Teixits Gonfaus SA, de Bagà, en el Berguedà, tancarà les portes el dia 15 de febrer. La vintena de treballadors i l'empresa han arribat a un acord i la plantilla serà indemnitzada amb 31 dies per any treballat, amb un topall màxim de 24 mesos. La crisi econòmica i la competència dels productes dels mercats de l'est europeu i asiàtic han obligat al tancament de l'última indústria d'aquestes dimensions a la zona de l'alt Berguedà.

El dia 15 de febrer, aquest diumenge, l'empresa Teixits Gonfaus SA, de Bagà, tancarà les portes. Els treballadors han pactat les indemnitzacions amb l'empresari Toni Gonfaus, que no ha volgut fer declaracions a l'ACN, molt afectat per la situació.

En una carta enviada als mitjans de comunicació, la plantilla de Gonfaus SA reconeix que s'ha fet tot allò que s'ha pogut per continuar endavant, tant treballadors com l'empresa. La plantilla signa un document en el qual agraeix la dedicació, l'esforç i el sacrifici esmerçat per l'empresari.

Amb el tancament de Teixits Gonfaus SA s'acaba la presència d'un sector econòmic i industrial que va tenir un pes cabdal a la zona i que va donar centenars de llocs de treball. Gonfaus era l'última indústria d'aquestes característiques a l'alt Berguedà i només roman en actiu un taller de confecció a la Pobla de Lillet.

Teixits Gonfaus SA va instal·lar-se a Bagà l'any 1960. El pare de l'actual gestor, Eduald Gonfaus, va adquirir les velles naus d'una fàbrica tèxtil, a peu del riu Bastareny, i va iniciar una activitat econòmica que s'ha mantingut en actiu 38 anys. L'empresa va arribar a tenir un centenar de treballadors i la seva producció havia arribat a ser de més de 120.000 metres a la setmana. En l'actualitat, Gonfaus té una plantilla de 20 treballadors, i la seva producció és de 60.000 metres a la setmana. El centre de producció es troba al 30 per cent de les seves possibilitats. Teixits Gonfaus treballa per a clients a tot l'Estat espanyol.

Teixits Gonfaus fabrica tot tipus de teixits en general, de molta qualitat. Amb les inversions realitzades, disposa d'una maquinària moderna, de tecnologia suïssa i belga, que li permet tancar el procés en la fabricació: urdir, encolar i teixir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.