Punt divers

La Diputació de Girona construeix tres ponts nous per evitar inundacions

COMARQUES GIRONINES

La Diputació de Girona construeix tres nous ponts a la demarcació per evitar inundacions. Són a Oix, Sant Miquel de Campmajor i Biure i les obres costaran gairebé 2 MEUR. Les tasques al pont d'Oix (Garrotxa) acaben de començar. Es tracta d'un nou pont a l'entrada del poble al pas de la carretera GIV-5221, sobre la riera de Sant Eudald, que en determinats episodis de pluja superava la capacitat del pont actual. L'obra afecta un total de 300 metres de carretera. Eixamplaran sis metres la calçada més els vorals i milloraran els accessos a dos camins municipals. El pressupost de les obres és de 443.668 euros.

A la carretera de Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany) GIP-5244, les tasques del nou pont sobre el riu Ritort ja es troben en una fase avançada. Es tracta d'una obra que evitarà inundacions relativament freqüents a la zona i que millorarà el traçat i l'amplada fixant-la també en sis metres de calçada. El pressupost és de 616.893 euros.

El poble de Biure (Alt Empordà) també patia periòdicament inundacions del riu Ricardell a la carretera GIV-5044 que dificultaven també l'accés a Boadella d'Empordà. Per aquest motiu, estan construint un nou pont de grans dimensions per tal de complir els criteris de l'Agència Catalana de l'Aigua. El seu pressupost és de 906.977 euros.

El vicepresident i diputat de Xarxa Viària, Pere Trias, ha destacat que aquestes obres no només perquè milloraran la mobilitat i seguretat en episodis de pluges, sinó que també seran un revulsiu per a dinamitzar l'economia gironina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.