Punt divers

El cap de la policia de Tona denuncia l'alcalde perquè l'acusa de treure multes a familiars i gent del partit

CATALUNYA CENTRAL

El sergent cap de la Policia Local de Tona (Osona), Moises Gimeno, ha presentat una denúncia als jutjats de Vic contra l'alcalde del municipi, Josep Salom (CiU), perquè l'acusa de deixar sense efecte sancions de trànsit posades per agents de la Policia Local a persones del seu entorn. El text que Gimeno ha presentat, fa referència a 'parents' i a 'persones afins al seu partit polític'. Aquest fet suposaria, segons el Sindicat Professional de Policies Municipals de l'Estat -que actua com a portaveu del cap de policia-, que Salom beneficiaria 'un tercer' aprofitant la seva 'superioritat jeràrquica' pel que l'acusa d'un presumpte delicte de prevaricació, suborn de funcionari i tràfic d'influències.

Segons la versió del denunciant, aquesta situació s'hauria produït en sis casos. Persones beneficiaries que es citen en la denúncia serien, per exemple, un familiar de l'alcalde, un conegut contractista d'obres o la mare d'una exregidora convergent. Les sancions que l'alcalde hauria anul·lat anirien des d'una de 36 euros per estacionar en un lloc prohibit fins a una de 100 euros imposada a un conductor per parlar pel mòbil.Quan el cap de la policia va alertar a l'alcalde que si es produïen més casos d'aquests tipus denunciaria els fets aquest li va dir que 'el fotria fora' del seu lloc de treball tal com consta en el text de la denúncia. Des d'aquell moment, segons la denúncia, l'alcalde ha intentar 'coaccionar, desacreditar i desautoritzar' el cap de policia. Ara serà el jutjat que haurà d'admetre a tràmit la denúncia.L'alcalde de Tona, Josep Salom, ha dit que donarà la seva versió dels fets aquest divendres perquè aquest dijous a la tarda es troba reunit fora de la població osonenca. En declaracions al portal Osona.com, però, Salom ha assegurat que no ha fet res mal fet i que té la consciència molt tranquil·la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.