Punt divers

El síndic Boya aposta per la dinamització econòmica de Lairissa

ALT PIRINEU I ARAN

El síndic d'Aran, Francesc Boya, ha presidit aquest dimarts, a l'Ajuntament de Vilamòs (Val d'Aran), la sessió ordinària del Consell de Terçó de Lairissa. En el transcurs de la trobada, el Síndic ha assegurat que el Conselh Generau tirarà endavant projectes de dinamització econòmica en el Terçó de Lairissa. Accions com la millora substancial del Camí Reial, que compta amb un projecte global valorat en un milió d'euros o la rehabilitació de l'àrea de Castell Lleó inversió valorada en 100.000 euros, projecte que tindrà com finalitat explicar la història del país.

La trobada ha servit per fer balanç de les actuacions realitzades pel Conselh Generau en aquesta zona com la ubicació de depuradores del Terçó, rehabilitar les bordes de l'Ecomuseu de Joan Chiquet i millorar l'accés per l'església d'Arres, acció per la qual el Conselh Generau ha elaborat ja un projecte valorat en 40.000 euros.

En un altre ordre de coses, Francesc Boya ha declarat que el Govern del Conselh Generau prendrà les decisions polítiques adients sobre el nou traçat de la N-230 'en el marc de la comissió territorial d'alcaldes' constituïts per aquesta tasca amb l'assessorament tècnic de la màxima institució i la Generalitat, en referència a la moció que, en aquest sentit, presentarà de forma unilateral l'Ajuntament de Vielha i Mijaran.

L'alcalde de Vilamòs, Francesc Castet, ha manifestat la necessitat de garantir l'accessibilitat dels petits municipis amb la nova N-230, que en la seva opinió no es tenen prou en compte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.