Punt divers

Bombers munta a Mollerussa un simulacre d'accident de trànsit

PONENT

El parc de Bombers de la capital del Pla d'Urgell ha estat aquest dilluns l'escenari d'un simulacre d'accident de trànsit en el qual s'hauria vist implicada una víctima. Es tractava d'una prova emmarcada en el cinquè Concurs de Rescat de Víctimes en Accident de Trànsit que organitza el cos. Segons ha explicat el subinspector José Luís López, es tracta d'una activitat que s'organitza per fomentar la millora en les actuacions de rescat i consisteix en què un equip format per cinc bombers ha de resoldre una situació amb dos vehicles implicats i una persona atrapada en un d'ells. Els bombers participants han d'aconseguir traure la víctima del vehicle accidentat en el termini mitjà de vint minuts.

López ha assenyalat que l'equip de cinc bombers que participa en el simulacre està format per un comandament, que és el qui dirigeix la intervenció i vetlla per la seguretat, un sanitari encarregat d'atendre a la víctima, i un equip tècnic que són els qui realitzen les maniobres.En aquest sentit, López ha comentat que la prova que s'ha portat a terme aquest dilluns a Mollerussa és l'eliminatòria prèvia del concurs perquè hi ha 41 equips apuntats. En aquest sentit, el cos de Bombers porta a terme una sèrie d'eliminatòries prèvies a les diferents regions d'emergències del país, i després de la d'aquest dilluns, se'n preveu una altra demà dimarts a Girona. Segons López, els vint millors classificats aniran a una final que es farà a Sabadell a principis d'abril. A la final però, els bombers han de fer una maniobra diferent, més ràpida, ja que en el termini mitjà de deu minuts han de rescatar una víctima accidentada que es troba en estat greu. En la prova que ha tingut lloc aquest dilluns a Mollerussa hi han participat tres equips de Bombers de Sort, Balaguer i Lleida. Tots tres equips han hagut de portar a terme el mateix tipus de prova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.