Punt divers

El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles rep vuitanta curts a concurs

CATALUNYA CENTRAL

El concurs de curtmetratges de la sisena edició del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, Clam, ha rebut un total de vuitanta obres, una de les xifres més altes de la de la història del certamen, tal com han explicat des de l'organització del festival. Aquest any, el Clam ha volgut fer un pas més cap a la seva internacionalització amb el concurs de curtmetratges, que ha vist com la presència d'autors internacionals ha augmentat sensiblement. Gairebé el 10% dels curts provenen de països com Argentina, Holanda, Bèlgica i Estats Units, a més de complementar-se amb propostes vingudes d'arreu de l'estat espanyol. El Clam se celebrarà del 23 d'abril al 3 de maig.

L'edició d'aquest any del concurs també destaca per una tendència als curts de ficció, ja que del total de peces presentades 73 pertanyen a aquest gènere, amb menys importància a les propostes d'animació i documentals. Del total de curts presentats, l'organització en seleccionarà els més destacats i els projectarà durant el certamen en les sessions perquè el públic pugui valorar-los. Com a novetat, s'incorpora una dotació econòmica al segon i tercer premi del jurat. El primer està valorat en 1.000 euros, el segon en 500 i el tercer en 300.  A més, continua el tradicional premi del públic també dotat en 1.000 euros en material audiovisual i un diploma.  De fet, tots els curts escollits tindran un diploma acreditatiu de la seva participació al Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles. En l'última edició, el primer premi del jurat va recaure a Arturo Ruiz Serrano per 'Paseo'. El segon guardó del jurat i el reconeixement del públic el va aconseguir David Valero amb 'Niños que nunca existieron'. Finalment, el tercer premi del jurat va ser per a José Manuel Carrasco amb 'Padam'.   


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.