Punt divers

Mollerussa dóna el tret de sortida al primer Saló Salut i Vida esperant que sigui un reclam per a la gent gran

PONENT

Mollerussa ha donat el tret de sortida a la primera edició del Saló Salut i Vida aquest dijous a la tarda. L'alcaldessa del municipi, Teresa Ginestà, ha remarcat que la intenció d'aquesta fira és atraure la gent gran perquè puguin descobrir productes i maneres de millorar la seva qualitat de vida. Així mateix, Ginestà ha dit que el saló comença d'una manera 'humil' amb una vintena d'expositors, però amb voluntat de continuïtat perquè en futures edicions l'oferta i la demanda siguin majors. El director dels serveis territorials d'Acció Social i ciutadania, Carles Vega, ha inaugurat el certamen i ha posat en valor el paper de la gent gran en la societat actual.

El certamen estarà obert fins al pròxim dissabte en horari de deu del matí a vuit del vespre i de forma gratuïta. La vintena d'expositors que han instal·lat un estand provenen de diferents punts de Lleida, Barcelona, Múrcia i València. Aquests expositors es dediquen, entre d'altres, a les assegurances, l'òptica, material per facilitar la mobilitat en habitatges, l'audició, l'ortopèdia i els tractaments de salut. Així mateix, també hi ha concessionari de cotxes adaptats.Paral·lelament s'han convocat una quinzena de jornades tècniques amb voluntat de donar un caràcter més dinàmic al certamen. Entre aquestes, hi haurà una sessió pràctica de Pilates, tallers de relaxació, xerrades sobre com han de jugar els avis el seu paper en la cura dels néts, sobre l'alimentació i l'envelliment, la qualitat de vida i els pensaments positius per viure millor.D'altra banda, divendres i dissabte es podran fer donacions de sang a la unitat d'extraccions habilitada a les instal·lacions del Bar del Recinte Firal. Així mateix, també hi ha un apartat de gimnàstica i un circuit de dificultats on els participants podran comprovar les complicacions que es troba la persona disminuïda dins la ciutat.Mollerussa i el Govern treballen plegats per trobar una solució a la demanda de places de residènciaEn un altre ordre de les coses i aprofitant la presència del delegat d'Acció Social i Ciutadania, l'alcaldessa Teresa Ginestà ha recordat que el consistori i aquest departament ja fa temps que estan treballant plegats per trobar una solució a la demanda de places de residència per a la tercera edat al municipi. Actualment, Mollerussa tot i ser capital de comarca no disposa de cap centre públic i l'única residència que hi ha per a la tercera edat és Can Jaques, que pertany als germans de la Creu Blanca i per tant és privada. Segons Ginestà i Vega, en aquests moments s'estan estudiant totes les possibilitats. D'aquesta manera, han dit que una via seria la d'ampliar la residència de Can Jaques o per una altra part buscar finançament privat per impulsar un nou centre.De totes formes, no han volgut desvetllar més detalls de la negociació i han assenyalat que estan treballant colze a colze per trobar el més aviat possible una solució a aquesta demanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.