Punt divers

Medi Ambient reconeixerà els drets històrics adquirits pels pescadors de muntanya si la llei ho permet

ALT PIRINEU I ARAN

Una de les queixes dels pescadors de les zones de muntanya davant la nova Llei de Pesca és que no reconeix els drets històrics adquirits pels seus residents. Aquests drets fan que totes les persones nascudes i residents a la zona puguin pescar gratuïtament. La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha dit que, si la llei permet reconèixer aquests drets, el nou text legal sobre els mantindrà. Aquesta normativa farà que a partir del dia 1 de gener els tiquets per poder pescar es puguin adquirir per Internet o en punts oficials habilitats pel Govern. Buenaventura ha explicat que estan treballant en un 'pla B' perquè en moltes zones de muntanya no hi ha cobertura d'Internet.

Buenaventura ha dit que la gent gran amb dificultat per accedir a Internet podran treure el tiquet en llocs com punts d'informació dels parcs naturals o nacionals, a les oficines de Medi Ambient o als mateixos guàrdies fluvials.

Buenaventura ha sortit en defensa de la llei, que diu que l'únic que es fa es actualitzar-ne una altra que data de l'any 1942. La directora general ha dit que 'és vital una nova llei que reguli la pesca amb voluntat de què es pugui continuar pescant però amb paràmetres de sostenibilitat'.

Un conveni feia que des de fa anys la gestió de la pesca la portés la Federació i a partir del gener del 2009 aquest aspecte canviarà i se'n farà càrrec l'Administració. Buenaventura ha dit que aquest fet no vol dir que es deixi de col·laborar amb la Federació per organitzar competicions esportives.

Pel que fa a la problemàtica dels guàrdies fluvials que porten mesos sense cobrar la nòmina la directora general de Medi Natural, ha explicat que a partir de l'1 de gener els contracta el Departament mitjançant Forestal Catalana i faran les funcions que per Medi Ambient siguin necessàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.